'Türkiye muhalifleri vurdu'

Suriye'den Akçakale'ye düşen bomba nedeniyle Türkiye'nin açtığı karşı ateşte, Suriye ordusu yerine muhalif Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait mevzileri bombaladığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 08:52
Abone Ol google-news

Suriye tarafından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşen havan mermisinin muhaliflerce atılıp atılmadığı tartışılırken bir başka iddia daha kafaları karıştırdı. Türkiye ve Suriye ordusunun Suriyeli muhaliflere ait mevzileri “ortaklaşa” bombaladıkları ileri sürüldü. İddiaya göre Suriye’ye ait bir havan mermisinin Akçakale’ye düşerek 5 kişinin ölümüne yol açması üzerine Türkiye’nin misilleme amacıyla bombaladığı yerler Suriye ordusunun değil ÖSO’nun denetiminde.

Akçakale’den akrabalarını görmek amacıyla sık sık Tel Abyad kentine geçen bir ilçe sakini, muhaliflerin Türkiye’nin bombardımanı karşısında büyük panik yaşadıklarını belirterek Türkiye’ye doğru koordinat vermedikleri gerekçesiyle bazı muhalif “komutanların” görevden alındığını ileri sürdü. İddia sahibi, konuya ilişkin bilgileri büyük bir moral bozukluğu yaşayan muhaliflerin safındaki akrabasından aldığını belirtti.

Ankara’nın “top mermisinin geldiği nokta radarla tespit edilerek vuruldu” açıklaması merminin muhalif saflarından geldiği kuşkusunu artırdı. Özgür Suriye Ordusu’nun Akçakale’de 5 yurttaşın ölümüne yol açan bombalama olayından tam 15 gün önce Tel Abyad’ın büyük bir bölümünü ve Türkiye sınırına 3.5 km uzaklıktaki Aynel İsa kasabasını ele geçirdiği açıklanmıştı. Akçakale’ye düşen bombanın 80’lik bir topa ait olduğu, söz konusu topun menzilinin en fazla 3.5 km olduğu hatırlatılarak, bu mesafenin muhalif güçlerin elindeki bölge sınırlarında olduğu kaydedildi.

5 yurttaşın ölümüne misilleme amacıyla Suriye’yi bombalayan Türkiye, böylelikle Esad güçlerinin bulunduğu yerleri değil, muhaliflerin bulunduğu yerleri, o sırada aynı yere havadan saldırı gerçekleştiren Suriye ordusu ile birlikte bombalamış oldu. Bombardıman sırasında çok sayıda muhalifin öldüğü ya da yaralandığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler