1 aylık maraton başlıyor

TBMM'nin, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı maratonu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, tasarıyı 30 Ekim'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunumuyla başlayacak.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 14:33
Abone Ol google-news

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşme takviminin taslağı belli oldu.

Taslak programa göre, yasal olarak TBMM'ye 17 Ekim'e kadar sunulması gereken tasarının görüşmeleri, 30 Ekim Salı günü Maliye Bakanı Şimşek'in sunumuyla başlayacak. Tasarının, komisyondaki görüşmeleri yaklaşık 1 ay sürecek.

TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri, 31 Ekim Çarşamba günü ele alınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın bütçeleri ise 1 Kasım Perşembe günü görüşülecek.

5 Kasım Pazartesi günü ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bütçeleri, komisyon gündemine gelecek.
Bütçeleri görüşülecek diğer bakanlıklar, kurumlar şöyle:

-6 Kasım Salı: İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Dışişleri Bakanlığı.

-7 Kasım Çarşamba: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, AB Bakanlığı.

-8 Kasım Perşembe: Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, üniversiteler.

-12 Kasım Pazartesi: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, RTÜK.

-13 Kasım Salı: Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK

-14 Kasım Çarşamba: Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, MTA.

-15 Kasım Perşembe: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, YURTKUR, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı.

-19 Kasım Pazartesi: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü.

-20 Kasım Salı: Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, TSE, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi.

-21 Kasım Çarşamba: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, TODAİE, Devlet Personel Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

-22 Kasım Perşembe: Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, Sermaye Piyasası Kurulu.

-26 Kasım Pazartesi: Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, gelir bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddeleri.

Komisyon, çalışmalarına saat 10.00'da başlayıp, bütçelerin bitimine kadar devam edecek.
2013 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'na gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler