Deniz'leri anmak, halay çekmek suç

Gaziantep'teki Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma etkinliğine katılan Emeğe Ezgi grubu üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla dava açıldı.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 15:08
Abone Ol google-news

İddianamede halay çekmek ve su istemek bile “örgütsel faaliyet ve tavır” olarak kabul edildi. Gaziantep’te 6 Mayıs’ta 68 kuşağının devrimci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için toplantı düzenlendi.

Halay çekmek ve şarkı söylemek 'örgütsel faliyet'

Etkinlik nedeniyle Ayışığı Sanat Merkezi’nde faaliyet gösteren Emeğe Ezgi adlı müzik grubu üyeleri Emrah Ceyran ile Sinan Koçum’un da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede halay çekmek ve şarkı söylemek “örgütsel faaliyet”, su ve şeker istemek ise “örgütsel tavır takınma” olarak değerlendirildi.

Yazılı açıklama yapan Koçum, “Hazırlanan iddianamede etkinliğe katılan insanların halay çekmesi ve şarkılar söylemesi dahi suç olarak gösterilmiştir. Böyle bir yargılama ile yapılmak istenen, sadece ve sadece, Denizleşmek isteyen insanları korkutmak, Emeğe Ezgi üyelerini ibret-i âlem için cezalandırıp ‘Bakın, sizin sonunuz da bunlar gibi olur’ diyebilmektir. Açılan bu davayı da bir madalya olarak alıp göğsümüze taktık” ifadesini kullandı.

3 Ekim’de Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın ilk duruşması 12 Aralık’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler