"Olağanüstü durumlar, olağanüstü önlemler"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de yaptığı konuşmada kabinesinin ekonomik krize karşı mücadele etmek amacıyla bugün kabul ettiği konjonktür paketini savundu. Merkel, ''Olağanüstü durumlar, olağanüstü önlemler gerektirir'' dedi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de ekonomik pakete ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya'nın tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir yardım paketinin hazırlandığına işaret ederek, normalde çarşamba günleri yaptıkları kabine toplantısını bugün yaparak konjonktür paketinin bir an önce federal mecliste (Bundestag) ele alınmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Konjonktür paketini, şirketlerle çalışanlar arasında bir köprü kurmak, şirket kapatılmalarını önlemek ve Almanya'nın ekonomik krizden güçlü bir şekilde çıkmasını sağlamak amacıyla kabul ettiklerini belirten Merkel, ''Olağanüstü durumlar, olağanüstü önlemler gerektirir'' şeklinde konuştu.

Merkel, söz konusu yardım paketiyle yatırımların yapılmasının yanı sıra güçlü şirketlere güvence verildiğini ve vatandaşlar için vergi indirimlerinin ön görüldüğünü ifade ederek, bu paketin, maliyeti nedeniyle bugüne kadar aldığı en zor karar olduğunu, ancak gelecek kuşakların sağlam bir ekonomiye sahip olmaları için bu kararın gerekli olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama'yla da, krizin birlikte aşılabilmesi için herkesin, üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduğunu belirten Merkel, söz konusu paketin masraflarının karşılanabilmesi için alınacak borçların nasıl ve ne zaman ödeneceği konusunda ise şimdiden somut bir şey söyleyemeyeceğini bildirdi.
Merkel, borçların bir an önce ödenmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.

Alman kabinesinin bugün kabul ettiği konjonktür paketi bu yıl ve gelecek yıl için 50 milyar Avro'luk yardım ve yatırımlar yapılmasını öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler