Karakolda skandal görüntüler

İzmir'in Bergama ilçesinde arkadaşlarıyla tartıştığı sırada polisler tarafından gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın, karakolda dayak yediği anların görüntüleri ortaya çıktı. Polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alınan şahıs, yerlerde sürükleniyor, defalarca tekmeleniyor...

Yayınlanma: 10.10.2012 - 16:07
Abone Ol google-news

İzmir'in Bergama ilçesindeki olay 22 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla tartışırken polisler tarafından gözaltına alınan Muammer Zeybek isimli yurttaş, Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu sırada, gencin annesi ve babası ile yakınları da karakola kadar takip edip, gencin serbest bırakılması için polis memurlarına telkinde bulundu.

Baba kalp krizi geçirdi, hayatını kaybetti

Emniyet binası önünde çocuklarını görmek isteyen anne, baba ve yakınları ile plisler arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında baba Talat Z.'nin arkadaşı Adnan Yörür, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Yaşanan gerilime daha fazla dayanamayan baba Talat Z. kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Talat Z'nin kalp krizi geçirip yere yığılmasına ilişkin görüntüler kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

İşkence saniye saniye kamerada

Zeybek ailesinin polis memurlarından şikayetçi olduğu olayın görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Muammer Zeybek'in gözaltına alınmasının ardından polis memurlarını ikna etmeye çalışan Adnan Yörür, karakola alındıktan sonra şiddete maruz kalıyor. Elleri kelepçelenmeye çalışılırken, polis memurları tarafından ayaklar altında çiğneniyor. Kapıda nöbet tutan bir polisin içeri girerek Yörür'ün üzerine zıpladığı, başka bir memurun da başına tekme attığı daha sonra da Yörür'ün yerlerde sürüklendiği kaydedilen görüntülerde görülüyor.

Emniyet'ten açıklama yok

Olaya müdahil olan Avukat Kubilay Buber, yaşanan olayla ilgili olarak "Hukuk devletinde bu tür şeylerin yaşanmasını istemiyoruz" derken, emniyet müdürlüğünden olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler