Türk Hava Yolları'na bir şok daha

Anonymous'un Türkiye kolu, Türk Hava Yolları'nın grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkardığı personele destek amacıyla THY'nin sistemine sızarak, yolculara ait özel bilgileri ele geçirdiğini iddia etti.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 16:54
Abone Ol google-news

Anonymous'un Türkiye kolu, Türk Hava Yolları'nın sistemine sızdığını iddia etti. Daha önce de THY'ye ait internet sitesini yaklaşık altı saat boyunca devre dışı bırakarak, kurumu yüz binlerce Türk Lirası zarara uğratan grup, sisteme sızarak, yolculara ait özel bilgilere ulaştığını öne sürdü.

Özel bilgiler yayınlandı

Özel bilgilerine ulaşılan kişiler arasında Türk ve yabancı bakanların yanı sıra, iş adamları ve sporcuların da bulunduğunu açıklayan grup, bazı yolcuların check-in bilgilerini alıp koltuk numaralarını değiştirdiklerini ve uçak seferleri öncesi karışıklığa neden olduklarını iddia etti. Grubun yayınladığı check-in kayıtları arasında AKP Ankara Milletvekili Reha Denemeç ve Kazakistan Bakan Yardımcısı Akmaral Beytemirova ile bazı siyasilerin bilgileri bulunuyor.

İşten atılan THY personeline destek

Grup, Türk Hava Yolları'nın greve katıldıklaır gerekçesiyle işten çıkardığı işçileri geri almaması ya da tazminat ödememesi durumunda eylmelerin süreceğini ve ellerindeki daha özel bilgileri de yayınlayacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler