Seçim kampanyasına böyle başladı

İtalya'da, 5 Yıldız Hareketi'nin lideri eski komedyen Beppe Grillo, Sicilya Adası'nda yapılacak bölge valiliği seçim kampanyasının başlangıcını Messina Boğazı'nı yüzerek yaptı.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 18:16
Abone Ol google-news

İtalya'da son dönemde gerek sağ gerekse sol partilere tepki olarak kurulan 5 Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo, 28 Ekim'de Sicilya Bölge Valiliği ve parlamentosu için yapılacak seçim için kampanyasını, ana karadan Sicilya Adası'na yüzerek başlattı.

İtalyan yarımadasının güneybatı ucundaki Sicilya Adası'na en yakın nokta olan Villa San Giovanni'den hareket eden Grillo, yaklaşık 1 saat 20 dakikada Messina Boğazı'nı geçerek, boğaza ismini veren kente ulaştı.

Messina kıyısında çok sayıda partili ve basın mensubu tarafından karşılanan Grillo, zafer işareti yaparak, ''Kanalı geçtim. Sicilya'ya çıkartma yaptım'' dedi.

Grillo, Sicilya'ya son 150 yılda 3 çıkartma yapıldığını belirterek, ''İlkinde Giuseppe Garibaldi geldi, kurtarıcıları getirdi. İkincisinde Amerikalılar geldi, mafyayı getirdi. Üçüncüsünde ise ben, size 5 Yıldız Hareketi'yle geldim'' diye konuştu.

Eski komedyen, yeni siyasi figür Grillo, ''Sicilya'ya oy dilenmek için gelmedik. Ama şunu söyleyebilirim ki eğer değişim isterseniz, artık bir alternatifiniz var; 5 Yıldız'a da bir bakın'' diye konuştu.

Teknokrat başbakan Mario Monti'ye yüklenmeyi de ihmal etmeyen Grillo, Monti'nin başarısız bir idareci olduğunu savunarak, ''Hükümette kendi kirli işlerini yaptı ama artık gidecek'' dedi.

Grillo, Monti ile ülkenin ekonomik parametrelerinin hep kötü olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Mario Monti, geçen yaz ortasında iflasın eşiğine gelmesi nedeniyle, ''İtalya'nın Yunanistan'ı'' olarak nitelendirilen Sicilya Adası'ndaki kötü yönetimden sorumlu tuttuğu Vali Raffaele Lombardo'nun istifasını istemişti.

Valinin ağustos başında istifasını sunmasının ardından ada halkının 28 Ekim'de sandık başına gitmesi kararı alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler