Erdoğan'ın hedefi yine medya ve muhalefet

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde yine muhalefet ve medya vardı. Türkiye'nin girişimleri ile Gazze'de ateşkes ilan edildiğini savunan Erdoğan, muhalefetin Gazze konusundaki eleştirilerine "safsata uyduruyorsunuz" diye cevap verdi. Erdoğan medyaya da "yalan haberler uydurarak bir yere varamayacaksınız" dedi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 13:32
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gazze konusuna değinerek başladı. Erdoğan, Türkiye'nin yoğun girişimleri sonucunda Gazze'de ateşkes ilan edildiğini savundu.

Erdoğan, yapılan eleştitirilerin taraflı olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle bazı medya grupları, bizim bu takındığımız tavrı dış politika acemiliği olarak görüyor veya göstermeye çalışıyor. O sana kalsın. Sizin bugüne kadar olan bu dış politika anlayışınızla, Türkiye'nin dışı politikada zerre kadar itibarı kalmamıştır, olmamıştır. 'Efendim, şöyle yaparsak birileri ne der, böyle yaparsak acaba ne der?...' Arkadaşlar kusura bakmayın, kendimiz otururuz, konuşuruz değerlendirmemizi yaparız. Ondan sonra da kararımızı kendimiz veririz"


Bütün bu gelişmeleri hazmedemeyen çevrelerin, kendilerini engelleme gayreti içerisine girdiklerini dile getiren Erdoğan, ''Kusura bakmasınlar, biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Attığımız adımları da istişaresini yaparak atıyoruz'' dedi.

 

"Ana muhalefet, yavru muhalefet benzetmesi"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben buradan, gerek ana muhalefete gerek yavru muhalefete sesleniyorum: Benim, 23 Aralıkta Olmert ile burada yaptığım görüşmenin, Filistin'e yönelik operasyon içerikli olduğunu söyleyen bu takıma söylüyorum. Duymadığınızı, bilmediğinizi kendi uydurduğunuz safsatalarla, milleti inandırmaya çalışmayınız. Belki sizin kimliğinizin içerisinde yalan yanlış var. Biz söylediğimizi dosdoğru, dobra söyleriz. Biz, Suriye, İsrail ilişkilerinin 5. raundunu orada görüştük. Bu görüşmeyi yaparken, Olmert'in yanında danışmanı, benim yanımda da Dışişleri Bakanım ile danışmanım Ahmet Davutoğlu Bey vardı, tekrar söylüyorum. Kaç kere söyledim ama hala aynı şeyi konuşuyorlar. Aynı akşam Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşşar Esad'la oradan görüştüm ve başdanışmanım Suriye Dışişleri Bakanı ile en az 3 kez telefonla görüştü. Bütün bunlara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının söyledikleri, beyefendileri tatmin etmiyor. Ama kendilerine, kimler hangi haberlere getiriyor? İnler cinlerle mi oynuyor, napıyor, bilemiyorum. Herhalde buralardan bunlara haberler geliyor. Ne görüştünüz diyorlar. Kaç kere söyledim, görüştüğüm bu. Ama alıp, bunu tamamen kaldırıp, 'Filistin, Gazze, buralara yapılacak saldırı için bilgi vermeye geldiler...' Yakından, uzaktan alakası yok. Yalan söylüyorsunuz, doğru konuşmuyorsunuz, dürüst davranmıyorsunuz. İşin gerçeği bu.''

 

Kılıçdaroğlu çıkışı

Erdoğan, ortay akoyduğu yolsuzluk dosyalarıyl aAKP'de deprem yaratan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "ayağımda çizmelerle varoşları dolaşacağım" diyen  Kılıçdaroğlu'na, "Tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkan adayı atayacaksınız, İstanbul'un bir ucuna koysanız 'seni şurada bekliyoruz' deseniz inanın adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış, İstanbul'da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı. O, 92'deydi bitti o iş" dedi.

 

'Azaltma gayreti daha isabetli olur'

Tayyip Erdoğan, bakanların çoğaltılmasının, hiç bir zaman bir ülke için önemli olmadığını belirterek, ''Mümkün olduğu kadar, azaltmanın gayreti içinde olmak daha isabetli olur'' dedi. Erdoğan, TBMM'de, bir gazetecinin, ''Bugün bazı sitelerde, son MYK toplantısında, 3 yeni bakanlık kurulacağı, Kültür ve Turizm Bakanlığının bölüneceği, yerel yönetimler bakanlığı kurulacağı konusunda karar alındığına ilişkin haberler yer alıyor. Böyle bir çalışmanız var mı?'' sorusu üzerine, ''Güzel şeyler duyuyorum, öğreniyorum sizden. Madem sitelerde böyle şeyler geçiyor... Türkiye'yi siteler yönetmiyor herhalde. Ama diyorsanız siteler yönetsin, o zaman oturalım, düşünelim'' dedi.

''Bunun doğrusu nedir?'' sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi: ''Doğrusu, olmadığına göre... Biz biliyorsunuz, yapmamız gereken bir şey olduğu zaman, kendimiz kararımızı veririz, yaparız. Ama böyle birilerinin siparişi üzerine bir şey yapmayız. Biz bakanlıkları düşürmüş bir partiyiz. Sadece AB ile ilgili bir adım attık. Bakanların çoğaltılması hiç bir zaman bir ülke için önemli değil. Mümkün olduğu kadar, azaltmanın gayreti içinde olmak daha isabetli olur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler