Üniversite hastanesinde yemek boykotu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan, Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, döner sermaye oranlarının yükseltilmesi isteklerini dile getirmek amacıyla bugün yemek yemedi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 14:11
Abone Ol google-news

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yemekhanesi önünde basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, kanunla verilen döner sermaye haklarının yöneticiler tarafından engellendiğini belirterek, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin çok zor şartlar altında görev yaptığını söyledi.

Döner sermaye paylarının adil dağıtılmadığı için daha önce de çeşitli eylemler düzenlediklerini belirten Kanpolat, şöyle konuştu: ''Yönetimi daha önce çeşitli eylemlerle uyarmaya çalışmıştık. Ama yaptığımız eylemler maalesef dikkate alınmadı. Devlet hastanelerinde çalışan kişilerin yaklaşık 750 TL alırken üniversite hastanelerinde çalışan kişiler 300 TL alıyor. Bizler döner sermaye oranlarının eşit dağıtılmasını istiyoruz. Bugün arkadaşlarla yemek yememe eylemi yapıyoruz. Eylemimiz 4 gün sürecek'' Grup basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler