Yarım asırlık otel yenileniyor

Divan Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'un yarım asırlık tarihine tanıklık eden en önemli yapılarından olan Divan İstanbul Oteli'nin yıkımı geçen Aralık ayında tamamlandı. Yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla yenilenecek olan otelin, 2010'da hizmete alınması planlanıyor.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

Koç Holding bünyesinde hizmet veren Divan İstanbul Oteli'nin yeniden inşa edileceği bildirildi.
Avrupa ve ABD'deki seçkin otellerin tasarımlarında imzası bulunan Fransız mimar Thierry W. Despont tarafından yapılacak yeni Divan İstanbul Oteli orijinal boyutlarında inşa edilecek. Otelin dış cephesi, ilhamını Boğaziçi mimarisinden alan, cumba tarzı pencereleri ile eski İstanbul'un taş evlerini andıran, yatay şerit desenler içine yerleştirilmiş ''terracotta-pişmiş toprak'' panellerden oluşacak.

Mimarisinde eski İstanbul'un klasik değer ve özelliklerinin çağdaş yorumlanmasına yer verecek olan yeni otelde, 228 oda, 2 restoran, Divan pastanesi, kapalı ve açık otopark, fitness, SPA, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve geniş toplantı salonları yer alacak.

Koç Holdingin kurucusu Vehbi Koç tarafından 1956 yılında, Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla yüzde 100 yerli sermaye ile açılan otel, yarım asırdır şehrin sosyal, kültürel ve iş hayatına hizmet veriyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler