3 bin Amerikan askeri Kabil'de

NATO, 3 bin Amerikan askerinin, Kabil'in güneyine konuşlandırıldığını bildirdi. Konuşlandırmanın, yeni bir askeri kararın ilk uygulaması olduğu ve askeri operasyonların odağının Irak'tan Afganistan'a kaydığının göstergesi olduğu ifade edildi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 14:17
Abone Ol google-news

NATO, daha önce Irak'a gitmesi planlanan yaklaşık 3 bin Amerikan askerinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'in güneyine konuşlandırıldığını açıkladı.

Açıklamada, konuşlandırmanın, ülkede gittikçe zorlaşan savaş için alınan yeni bir askeri kararın ilk uygulaması olduğu ve askeri operasyonların odağının Irak'tan Afganistan'a kaydığının göstergesi olduğu belirtildi.

ABD'den gelen ve Afganistan'ın Logar ve Vardak eyaletlerine konuşlandırılan askerlerin, ülkedeki 55 bin kişilik NATO gücü kapsamında görev yapacağı bildirildi. Tugayın, Vardak ve Logar'da güvenliğin artırılması ve yerel nüfusun daha iyi bir iç yönetim mekanizmasına kavuşturulması gibi konular üzerinde yetkililere yardımcı olacağı kaydedildi.

ABD ve müttefikleri, Afganistan'da Taliban'ın gücünü azaltmayı amaçlıyor ve zor durumdaki Hamid Karzai hükümetini destekliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın, dış politikadaki önceliklerinden biri olan Afganistan'daki Amerikan askeri sayısını bu yıl içinde iki katına çıkarması bekleniyor.

Afganistan'da halen 33 bini Amerikan askeri olmak üzere 70 bin yabancı asker bulunuyor. Amerikan askerlerinin büyük bölümü Amerika öncülüğündeki NATO gücünde görev yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler