4. Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ''Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması''na 30 Nisan'a kadar başvurulabilecek. Yarışmada öğrenciler, İstanbul'u nasıl gördüğünü veya nasıl görmek istediğini, kentin çevre değerlerine yönelik düşüncelerini yansıtacak.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 14:51
Abone Ol google-news

''Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi'' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Valiliği Çevre Koruma Vakfı desteğiyle düzenlenen yarışma, çevre değerlerine sahip çıkmak, çevre bilincini artırmak amacıyla çevre dostu fikirler üretmek, İstanbul'u ve Türkiye'yi daha yaşanabilir kılmak hedefiyle kent genelindeki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri kapsıyor. Yarışmaya 30 Nisan'a kadar başvurulabilecek. Yarışma, resim, fotoğraf, karikatür, afiş ve slogan bölümlerinden oluşuyor.

Öğrencilerin İstanbul'u nasıl gördüğü veya nasıl görmek istediği, kentin çevre değerlerine yönelik düşüncelerini yansıtacağı yarışmaya katılacak eserler, İstanbul Valiliği, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversite temsilcilerinden oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek.

Yarışmada dereceye girecek her alanın birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine bisiklet, üçüncüsüne scooter ve ipod ile her alanda belirlenecek teşvik ödülü sahibine ise fotoğraf makinesi verilecek.

 

En çevreci okul ödülü

Bu arada, okulların çevre konusunda yaptıkları faaliyetlerin değerlendirileceği ''En Çevreci Okul Ödülü''nde ise okullar çevre bilincini attırıcı eğitim çalışmalarıyla yarışmaya katılacak. Bu kapsamda okullarda verilen veya öğrencilerin katıldığı konferans, çevre gezileri, sempozyum, çevre köşesinin güvenliği ve okulun geri dönüşüm çalışmaları değerlendirmeye alınacak. Sadece fotoğraf bölümündeki eserler 8 Mayıs, diğer alanlardaki eserler ise 30 Nisan'a kadar yarışmaya katılabilecek. Yarışmaların sonuçları 22 Mayıs'ta açıklanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler