''Klasik Müziği Anlamak''

Santralatölye ve Borusan Kültür Sanat işbirliğinde düzenlenecek ''Klasik Müziği Anlamak'' atölyesinde klasik müzikseverler bir araya gelecek. Atölyede, ''Neden hala 250 yıl öncesinin müziğini sevip dinliyoruz, orkestra şeflerinin karizması nereden geliyor?'' sorularına cevap aranacak.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 15:30
Abone Ol google-news

Santralatölye ve Borusan Kültür Sanat,  ''Klasik Müziği Anlamak'' atölyesi düzenliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü''nün konseriyle renklenecek atölyede, ''Neden hala 250 yıl öncesinin müziğini sevip dinliyoruz, orkestra şeflerinin karizması nereden geliyor?'' sorularına cevap aranacak.

Uluslararası geçerliliği olan klasik müzik terimleri ve çalgılarıyla klasik müzik orkestrasının tanıtılacağı atölyede, önemli senfoniler dış çizgileriyle incelecek, dünyaca ünlü şeflerin ve virtüözlerin performansları üzerine görüntü kayıtlarıyla desteklenecek tartışma ortamı oluşturulacak.

Besteci ve öğretim görevlisi Alper Maral tarafından yürütülecek atölye çalışması 29 Ocak Perşembe günü başlayacak. 6 hafta sürecek atölye sonunda katılımcıların müziği eleştirel bir duyuşla dinleyebilme ve kişisel değer yargılarını geliştirebilme becerilerini kazanması, arşivlerini oluşturma konusunda nesnel fikirler elde etmeleri amaçlanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler