'Yaptığımız iş ortada'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye başkanı olarak yaptığı işin ortada olduğunu, bu nedenle ikinci kez İstanbullu'dan yetki istediğini söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 16:49
Abone Ol google-news

AKP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın, Nakkaştepe Bridge Restoran'da düzenlediği ''Basın Yemeği''nde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada ulusların yarıştığı dönemin geride kaldığını, artık şehirlerin yarıştığını söyledi. Topbaş, temayül yoklamaları sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam etmesi istendiği için tekrar aday gösterildiğini kaydetti.

Topbaş, şunları söyledi: ''İşimi özenerek yapıyorum. Eğer ayakkabıcı olsa idim, en iyi pençeyi ben çakardım. Vaat dönemi, 'Kayseri'ye liman yapacağım' siyaseti, anlayışı bitmiştir. Yapılan işler kendini gösteriyor. İşimiz bu... Demokrasi gereği önümüzde bir yerel seçim var. Vatandaş da duruşuna, güvenilirliğine bakarak bir tercih yapacak. Karalama yaparak, geçmiş yüzyılın mantığıyla yapılan siyaseti biz kabul etmiyoruz. Yaptığımız iş ortada. Bunun için böyle bir yetki istiyoruz. Anadolu'da, 'Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur' diye bir söylem var. Bizim tarlada izimiz var. İstanbullu bu konuda karar verirken bu değerlendirmeyi yapacaktır. İstanbul'un her tarafında ayak izim var.''
 

Kılıçdaroğlu ile ilgili sorular

Topbaş, konuşmasının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun ''Karşınızda Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir isim var. Kılıçdaroğlu'nun karşınızda şansı ne?'' yönündeki sorusunu Topbaş şöyle yanıtladı:
''Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşımdaki şansını, sandık belirleyecek. CHP ana muhalefet partisi. Cumhuriyet'in kurucusu bir parti. 6 aylık bir sürede adayını ancak ortaya çıkarabildi. O aday hakkında da bazı şeyler söylemek istemiyorum. Yani bürokrattır, İstanbul'u bilir bilmez. Kağıthane deyip, Kağıttepe demesi, Gültepe'yi ilçe zannetmesi gibi. Bunlar tabii ki kolay değil. İstanbul bir devlet. Bir arabaya oturduğunuz zaman, aynanızı, dikiz aynasını, koltuğunuzu ayarlıyorsunuz, ondan sonra kontağı açıyorsunuz. Önce belediyeyi tanıması lazım. Şunu düşünüyorum, bu belediye gerçekten 5 yılda bu şehirde neler yapmış, bu şehir ne kadar değişmiş, bunu görmesi lazım. Buna inanmıyorsa yanındaki, çevresindekiler bunu verecektir.''
 

'Hayal satıyorlar'

Topbaş, İstanbul'da olası depreme yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bir soru üzerine de 1996 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde deprem müdürlüğü olmadığını, 1998 yılına kadar da İstanbul'un 2. derece deprem kuşağında gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti.
''Hayal satıyorlar. Hayal satılmaz. İnsanların umutlarıyla oynanmaz. Dilin kemiği yok, hayal sat, at... 1998 yılına kadar İstanbul 2. derece deprem kuşağında iken niye kimse itiraz etmedi. Binaların zemin uygulamalarına yeni şartlar getirdik. Viyadükleri güçlendirdik. İstanbul'un 10 ilçesinde deprem taramaları yapıyoruz. Hayal satıyorlar. Ya bu işi bilmiyorlar ya da kurnazlık yapıyorlar. Kentsel dönüşüm çerçevesinde 13 bin yıkım yaptık. Bu yıkımları yaparken kimseyi mağdur etmedik. Depremle ilgili çalışmalarımız, bu konuda da çeşitli üniversiteler ile iş birliğimiz sürüyor.''

Yemeğe, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, AKP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, AKP Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve partililer de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler