'Pakistan'a füze saldırıları devam edecek'

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ülkesinin Pakistan'daki El Kaide örgütü militanlarına yönelik füze saldırılarının devam edeceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 17:05
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Senato Silahlı Birimleri Komitesi oturumunda yaptığı açıklamada, hem görevi geçen hafta devreden Başkan George Bush, hem de yeni Başkan Barack Obama'nın, El Kaide nerede olursa olsun peşine düşmeye devam edeceklerini belirttiklerini kaydetti.

Komite Başkanı Senatör Carl Levin'in Pakistan hükümetine bu kararı iletilip iletilmediğini sorması üzerine Gates, ''Evet efendim'' diye karşılık verdi. Pakistanlı yetkililer, insansız ABD uçaklarından aşiret bölgelerine düzenlenen saldırıların bağımsızlık ihlali olduğunu ve hem ABD, hem de Pakistan'a yönelik kızgınlığı artıracağını ifade etmişti. Amerikalı yetkililer, normalde füze saldırılarıyla ilgili haberler hakkında kamuoyuna açıklama yapmıyor. Gates, Komitenin oturumunda Pakistan'ın şikayetleri hakkındaki bir soru üzerine bir istisnada bulunmuş oldu.
 

'Afganistan'a asker gönderebiliriz'

ABD Savunma Bakanı, ayrıca bahar sonunda iki tugayın, yaz sonunda ise üçüncü tugayın Afganistan'a gönderileceğini belirtti. Gates, bakanlığının, askerlere destek vermek için daha büyük bir alt yapı oluşturur oluşturmaz daha fazla asker gönderebileceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler