Acilen Ali Nazik kebabının tarifini alabilir miyim?

Görevi can kurtarmak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne "acil olmayan" birbirinden ilginç çağrılar geliyor. 112'ye yapılan çağrıların yüzde 65'i ya boş çıkıyor ya da taciz ve küfür içeriyor...

Yayınlanma: 28.01.2009 - 07:25
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılı 112 acil sağlık hizmetleri istatistiklerine göre, 112'lere yılda 73 milyon 541 bin arama gelirken, aylık ortalama çağrı sayısı ise 6 milyonu geçiyor. Ancak çağrı dağılımlarına bakıldığında ise acı tablo gözler önüne seriliyor. Aramaların yüzde 65'ini suistimal aramaları oluşturuyor.

112'yi boş yere meşgul eden ve çağrıların büyük bölümünü oluşturan suistimal aramalarının yüzde 59'unu sessiz telefonlar yani boş çağrılar oluşturuyor. Verilere göre, kadınlar çay toplantılarında çocuklarını oyalamak için, cep telefonu satıcıları telefonun çalışıp çalışmadığını kanıtlamak için ya da öğrenciler eğlenmek için 112'yi arıyor.

Arkadaşlık kurmak isteyen kadın ve erkeklerin yaptığı aramalar ile cinsel taciz ve küfür içerikli aramalar da 112'ye gelen "acil olmayan" çağrılar içinde yerini alıyor. Suistimal aramalarında ilginç istekler de öne çıkıyor. İşte 112'yi meşgul eden suistimal aramaları:

Büyükşehir Belediyesi'nin numarasını verir misiniz? (Bilinmeyen numaralar servisi zannedilerek yapılan aramalar)

Keçiören bölgesindeki elektrik arızası ne zaman giderilecek acaba?

Atatürk Mahallesinden arıyorum. Sular hâlâ gelmedi. Ne zaman gelecek?

Telefon arıza mı acaba?

Televizyonum arızalandı. Bu konuda beni yönlendirir misiniz?

Ali Nazik Kebabı'nın tarifini alabilir miyim lütfen?

Şu anda alkollüyüm. Taksi tutacak param da yok..dayım. Gelip beni buradan alın.

2008 yılı 112 acil sağlık hizmetleri istatistiklerinde 112'nin asıl ulaşması gereken gerçek vaka için yapılan çağrılar ise sadece yüzde 10'da kalıyor. 112'ye gelen aramaların diğer bir yüzde 10'luk kısmında ise danışmanlık hizmeti veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler