MHP'den promosyon ödemelerine çözüm

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'e promosyon ödemelerinde yaşanan sıkıntıların çözülmesi için bir dizi öneride bulundu.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 07:30
Abone Ol google-news

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde promosyon ödemelerinde yaşanan sıkıntıları giderecek önerilerini sıraladı. Büyükataman, son bir kaç yıldır gündeme gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 Temmuz 2007 tarih ve 2007/21 sayılı Genelgesi ile bir usul ve esas getirilen banka promosyonları konusunda; nasıl bir şartname ve protokol hazırlanacağı, hangi standart form ve belgelerin kullanılacağı, iş akışının nasıl yapılacağı konusunda bilgilerin net olmadığına dikkat çekti.

Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanabilmesi için promosyon anlaşmalarının tüm ülkede başlangıç tarihlerinin aynı olması gerektiğine işaret eden Büyükataman, "Dolayısıyla memur bir yerden bir yere yer değiştirdiğinde promosyon ödendi ödenmedi tartışmaları da son bulacaktır. Bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?" dedi. Banka promosyonları konusunda nasıl bir şartname ve protokol hazırlanacağı, hangi standart form ve belgelerin kullanılacağı, iş akışının nasıl yapılacağı konusunda Maliye Bakanlığı'nca bir tebliğ hazırlaması için talimat verilmesi önerisinde bulunan Büyükataman, Çelik'e bu talimatnameyi vermeyi düşünüp düşünmediğini sordu.
 

Promosyonlar ile memura standart gelir

Memura standart bir gelir temin edilmesi için; banka tarafından verilecek promosyon miktarının Türkiye Bankalar Birliği ile tek bir fiyat olarak belirlenmesi neticesinde ülkedeki tüm memurların aynı miktarı, aynı süre içinde almasının sağlanacağına işaret eden Büyükataman, Bakan Çelik'e bu öneri doğrultusunda bir çalışma yapmayı düşünüp düşünmediğini sordu.

Promosyon alacak memurların ülkedeki bankalara eşit miktarda dağıtılmasıyla da bankalar arasındaki promosyon rekabetinin de önleneceğine dikkat çeken Büyükataman, Bakan Çelitk'e bu konuda da bir çalışma yapmayı düşünüp düşünmediğini bildirmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler