Boksta seçimi durdurma kararı

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, Boks Federasyonu'nun 21 Ekim Pazar günü planlanan olağan genel kurulunun yapılmasının durdurulması için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Yayınlanma: 16.10.2012 - 09:43
Abone Ol google-news

Kesirlik Hilal Spor ve Milli Eğitim Gücü Spor kulüpleri, delegelerin belirlenmesinde usulsüzlük yapılması nedeniyle dava açtı. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi de davayı görüşerek, karara bağladı. Mahkeme, olağan genel kurulun yapılmasının durdurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı aldı.

Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, bu tür konularda tek yetkili kurumun Tahkim Kurulu olduğunu söyledi.

Tahkim Kurulu'ndan böyle bir kararın çıkması durumunda itiraz dahi edemediklerini hatırlatan Gözgeç, ''Kararın kaldırılması için çalışıyoruz. Spor Genel Müdürlüğü'nün görüşlerini aldık. Bugün kararı veren 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurumuzu yapacağız. Eğer bu karar değişmezse, bugüne kadar yapılan tüm federasyonların genel kurulları iptal edilir'' diye konuştu.

Boks Federasyonu'ndan, mahkeme kararına yönelik açıklama

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, olağan genel kurulun yapılmasının durdurulması yönünde aldığı ihtiyati tedbir kararıyla ilgili olarak, ''Federasyonumuz kesinlikle usulsüz ve kanun dışı bir uygulama yapmamıştır'' dedi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, başkan Gözgeç, Türkiye Boks Federasyonu'nun tamamen kanun ve yönetmeliklere uygun olarak Ana Statüsünü hazırladığını ve 21 Ekim 2012 tarihinde genel kurul kararı aldığını belirterek, ''Federasyonumuz kesinlikle usulsüz ve kanun dışı bir uygulama yapmamıştır. Yüce mahkemeye bugün itirazımızı yaptık ve kararın düzeltileceğine olan inancımız tamdır'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler