"Vatandaşa doğalgaz yardımı yapılsın"

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, kış mevsimi süresince, kombili evlerde oturan yurttaşlara her ay asgari ücretin üçte biri oranında doğalgaz yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Hükümetin yerel seçimler öncesinde kömür yardımına ağırlık vermesi muhalefeti harekete geçirdi. MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini Meclis başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinde, yaşanan ekonomik krizin dalga dalga yayılarak toplumun tüm kesimlerini etkisi altına aldığı belirtilerek şöyle denildi: "Vatandaşı karda kışta sokakta bırakan ülke yöneticilerinin millet nezdinde vicdani sorumlulukları vardır. Vatandaşlarımız ısınamıyorsa ısınma imkanı yoksa onu ısıtmak devletin en öncelikli görevleri arasındadır. Sosyal devlet vatandaşını karda kışta sokağa terk edemez. Bu nedenle ülkemizde yıllar yılı muhtaç ailelere yakacak olarak kömür yardımı yapılmaktadır. Sobalı evlerde oturan muhtaç aileler kömür yardımlarından yararlanarak bacalarını tüttürürken doğalgaz dönüşümü yapılmış, kombili evlerde oturan muhtaç aileler büyük bir sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle bugün gelinen noktada kömür sobası kullanma imkanı bulunmayan ve doğalgaz alacak imkanı kalmayan kombili evlerde oturan muhtaç vatandaşlarımızın da bacalarının tüttürülmesi gerekmektedir. Bu da ancak bu ailelere doğalgaz yardımı ile gerçekleşecektir."

Kanun teklifinde, muhtaç ailelere kış mevsimi süresince her ay asgari ücretin üçte biri oranında doğalgaz yardımı yapılması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler