Altın Kafeste Yangın, BTD'de

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), ''Altın Kafeste Yangın'' adlı oyunun prömiyerini yapacak.

Yayınlanma: 18.10.2012 - 15:02
Abone Ol google-news

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği ''Altın Kafeste Yangın''ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunun prömiyeri, 23 Ekim Salı günü, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği ''Kuzguncuklu Fazilet'' adlı oyunun ise dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan varlık vergisinin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosu ile izleyicilerle buluşuyor.

Türkiye'nin 1940'lı yıllarda savaşın içinde aktif olarak bulunmasa da acıdan payını aldığı vurgulanan oyunda, yokluğun her şeyi belirlediği ve her şeyin karneye bağlandığı anlatılıyor. Vergisini ödeyemeyenlerin Aşkale'ye sürgün edildiği günlerde bu krizi fırsata çevirmeyi bilenlerden birisi de Kuzguncuklu Fazilet. Kazanç için her yolu mubah bilen bu kadının düşündüğü tek şey vergisini ödeyemeyenlerin satılan mallarını ele geçirmek.

Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 20 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Şeref Aydın'ın kişisel resim sergisi ile Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde Hülya Yaz'ın ''Kağıt Pano Çalışmaları'' sergisi 20 Ekim'e kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler