Kriz, tuvalet kağıtlarına yansıdı

Rusya'da hediyelik eşya dükkanları, ekonomik kriz haberlerinin yer aldığı gazetelerden oluşan tuvalet kağıtlarını satışa sundu. Dükkandaki bir diğer ilgi çeken hediyelik eşyayı da pompayla şişirilip doluluk hissi veren cüzdanlar oluşturuyor.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 09:27
Abone Ol google-news

Rusya'da ekonomik krizin etkileri özellikle yılbaşından sonra daha fazla hissedilirken, hediyelik eşya dükkanları bu durumu fırsat bilerek kriz haberlerinin yer aldığı gazetelerden oluşan tuvalet kağıtlarını satışa sundu.

Başkent Moskova'nın merkezindeki ''Hediyeler Bakanlığı'' adındaki bir dükkanda, ekonomik krizin patlak vermesinin ardından, insanları kriz karşısında rahatlatacağı düşünülen eşyaları tasarımlayarak satışa sundu.

Dükkanın girişinde, ''Eğer Dow Jones Endeksi çöktüyse, çevrenizdekilerin hepsi aptalsa ve yapacak başka bir şey yoksa, o zaman bu eşyaları kullanın'' yazısı dikkati çekiyor.Hediyelik eşya dükkanındaki satıcı, kampanyalarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, en fazla sattıkları ürünün kriz haberlerinin yer aldığı tuvalet kağıtları olduğunu söyledi.

Tuvalet kağıtlarının üzerindeki kriz haberlerinin çoğunluğunu araba satışlarının düşüşü ve işten çıkarmaların artması gibi haberlere ağırlık verildiği dikkati çekti. Krize karşı sakinleştirici olarak genelde beyaz eşyaların korunması için kullanılan ve ilaç kutuları içinde straforları da ''krizden çok bunalan kişilerin elleriyle sıkıp gevşetmeleri'' tavsiye edilirken, kullanım kılavuzunda straforların sıkılıp gevşetildiğinde çıkardığı sesin, insanları sakinleştirdiği iddia ediliyor.
 

Stress tabağı ve pompalı cüzdan

Dükkanda satılan ve üzerinde ''Strese Karşı'' yazısı bulunan tabağın altındaki etikette de, ''Kan basıncı yükseldiğinde, çatışmaya hazır olunduğunda ve değişik nedenlerden kaynaklanan sinirlenme durumlarında bu tabağı kaldırıp yere fırlatınız'' yazısı bulunuyor.
Dükkandaki bir diğer ilgi çeken hediyelik eşyayı da pompayla şişirilip doluluk hissi veren cüzdanlar oluşturuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler