"İstanbul'a hırsızlıkları bulmaya geldim"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren hükümete cevap verdi ve "Sayın Başbakan, ben İstanbul'a yolumu bulmaya gelmedim. Ben İstanbul'a sizin yaptığınız hırsızlıkları bulmaya geldim." dedi.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 12:32
Abone Ol google-news

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tuzla İlçe Başkanlığı'na gelişinde alkışlar ve ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla karşılandı.

Parti binasından yurttaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son seçimlerde startı buradan verdiğini hatırlatarak, Tuzla'nın 17 yıllık kaderini değiştirmek için kendisinin de buradan yola çıktığını ifade etti.

Tuzla'da halkı iktidar yapacaklarını, halkın oylarıyla, halkın kaynaklarıyla Tuzla'yı yöneteceklerini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sayın Başbakan dün Meclis'te bir konuşma yapmış. Demiş ki; 'Kılıçdaroğlu'nu bir yere koysak, adres versek bulamaz.' Şimdi ben Sayın Başbakan'a seslenmek isterim. Sayın Başbakan, ben İstanbul'a yolumu bulmaya gelmedim. Ben İstanbul'a sizin yaptığınız hırsızlıkları bulmaya geldim. Onlar yollarını buluyorlar. Nasıl buluyorlar, ihalelerle buluyorlar. Onlar yol bulma, biz halkın sorunlarına sahip çıkma ustasıyız. Aramızda fark var. Şunun altını çizelim; biz dürüstlüğün, bilimin gereğini bir araya getirerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olan bir ekibiz. Dürüstlük diyoruz, kör kuruşun hesabını soracağız. Saydamlık diyoruz, bize hesap sormalısınız. Biz size hesap verme onuruna sahip olacağız. Biz Topbaş'ın yaptığı gibi, yürüyüş bandında koşup ahkam kesmeyeceğiz. Biz halkla beraber, halkın arasında olacağız. Sizlerin desteğiyle yola çıkacağız. Diyorlar ki, 'Bir tane elektronik rehbere ihtiyacı var'. Ben merak ediyorum kendisi acaba bilgisayar kullanmayı biliyor mu?''

Kılıçdaroğlu, partisinin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi'nin elini havaya kaldırarak, ''Başkan 17 yıllık zihniyeti yıkacak. Deneyimi ve bilgi birikimi var. Sizlerden oy istiyoruz. Onu sizlere emanet ediyorum'' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Tuzla'nın ardından İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki bazı semtlerde seçim çalışmalarını sürdürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler