'Romeo ve Juliet' gerçek oldu

Bursa'da 3 aylık eşi önceki gün intihar ettikten sonra kendisine ulaşılamayan genç, kaldığı otelin yangın merdivenine kendini asmış halde bulundu. Gencin cebinden, ''bizi yan yana gömün'' yazılı not çıktı.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 12:48
Abone Ol google-news

Bursa'da üç ay önce, ikisi de aynı özel hastanede görevli personel Enis Kart (24) ile evlenen hemşire Özlem Kart (20), önceki gün Beşevler Mahallesi'ndeki evlerinde yalnız bulunduğu sırada, eltisi Özgül D'yi telefonla arayıp intihar edeceğini söyledi. Bu konuşmanın ardından polise haber veren Özgül D, güvenlik güçleriyle birlikte eve gitti. Güvenlik güçleri Özlem Kart'ın banyodaki su borusuna asılı cesedini buldu.

Olayın ardından tüm aramalara rağmen ulaşılamayan Enis Kart ise bugün sabah saatlerinde Gazcılar Caddesi'ndeki bir otelin yangın merdivenlerinde iple kendisini astı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri otelde inceleme yaptı.
Gece yarısından sonra otele giriş yaptığı belirlenen Enis Kart'ın cebinden, ''Bizi yan yana gömün'' yazılı not çıktı. Enis Kart'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

 

'Bizi yan yana gömün'

Ağabey Mehmet Kart ise dün gece kardeşinin kendisini telefonla aradığını belirterek, şunları anlattı:
''Bana, 'Eşimin kendisini nasıl öldürdüğünü merak ediyorum. Sorularıma cevap verir misin? Vermezsen telefonu kapatırım' dedi. Ben de eşinin kendisini asarak, intihar ettiğini söyledim. Bunun üzerine 'Ağabey senden iki isteğim var; birincisi o hep İnegöl'e gömülmek isterdi, onu İnegöl'e gömün, ikincisi beni de oraya gömün' dedi ve telefonu kapattı. Bir daha da ulaşamadım. Aralarında hiçbir sorun yoktu. Gelin çok iyiydi. Ama kaçarak evlenmişti, bir anki sinirle yapmış olabilir.''

 

'Leyla ile Mecnun gibiydiler'

İntihar eden gencin babası Hikmetullah Kart, oğlunun cenazesini almak için geldiği morgun önünde yaptığı açıklamada, oğluyla gelininin birbirlerini ''Leyla ile Mecnun'' gibi sevdiğini söyledi.

Kart, gelininin anne ve babasının, evliliğe karşı çıktığını ileri sürerek, ''(Kızı vermeyiz) dediler. Bunun üzerine oğlum da gelinimi kaçırdı. Ama kızın ailesi, onlara hayatı zehir etti. Oğlum karısı için intihar etti. En son güne kadar mutlu bir aileydik. Böyle olacağını bilemezdik'' dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler