Başbakan'a "yavru" ve "yalan" tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'ye dün grup toplantısında bir kez daha "yavru muhalefet" diyen ve "yalancılık"la suçlayan Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Vural "Sayın Başbakan fikir ve zikir firarisi konumunda, MHP'ye yalan söylüyor şeklindeki ifadesi talihsiz ve seviyesiz" diye konuştu. Vural, Erdoğan'ı Başbakanlığı "ağlama duvarı"na çevirmekle suçladı.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 13:31
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında MHP'ye yönelik ifadelerine yanıt verdi. Erdoğan'ın sözlerinin "Üslup kırıntısından menkul" olduğunu, MHP'nin adını anmadan "yavru muhalefet" sıfatını yakıştırdığını söyleyen Vural, Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Olmert'le, Gazze saldırısını görüşmediğine ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. Erdoğan'ın Gazze saldırısı konusunda kınamaktan öte bir şey yapmadığını, Başbakanlığı "Yahudi ağlama duvarı"na çevirdiğini savunan Vural, Erdoğan'a "Büyükelçiyi mi çağırdınız, ödülü mü teslim ettiniz. Orada bombalar atılırken ne yaptınız." diye sordu. Erdoğan'ın suçluluk kompleksi içinde hareket ettiğini savunan Vural, "Başbakan, Olmert'le Suriye'yle ilgili konuyu görüştüm diyor. Başbakanlığın 23 Aralık'taki açıklamasında var, Gazze'deki durumun görüşüldüğü. Kim yalan söylüyor. Muhalefet mi başbakanlık mı?" dedi.
 

"Mızrak çuvala sığmıyor"

MHP'nin kapalı kapılar ardından kayıtdışı siyaset yapan bir parti olmadığını ifade eden Vural, Başbakan'a "Biz olduğumuz gibi görünen göründüğümüz gibi olan bir siyasi partiyiz, sizin gibi değiliz" diye seslendi. Erdoğan'ın "MHP yalan söylüyor" şeklindeki ifadesini kendisine iade ettiklerini söyleyen Oktay Vural, "Mızrak çuvala sığmıyor, muhalefete laf atacağına İsrail büyükelçisiyle görüşsün, başbakanlık açıklamasını yapanla görüşsün" diye konuştu.

Başbakan'ın yabancılar karşısında "süklüm püklüm" olduğunu ancak millete karşı "horozlandığı"nı öne süren Vural "Güdük kaldınız, başbakanlığı ağlama duvarı haline çevirdiniz. Büyükelçimiz hala orada istişare için bile çağırmadınız" diye konuştu.
 

Boykot çağrısına tepki

Başbakan Erdoğan'ın yine grup toplantısında yaptığı medyayı boykot çağrısını da değerlendiren Vural, "Başbakan yine medya pazarlamasına girdi. Sayın Başbakan seni takan, dinleyen yok. Sen kimsin, kral mısın, vatandaş neyi okuyacağını bilmiyor mu? Vatandaş senin kuyruğun mu? Sen kendine bak, okuyor musun, okumuyor musun bilmiyorum ama sen kendine bak. Vatandaş neyi okuyup okumayacağını bilir" diye konuştu. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların "yalan rüzgarı" olduğunu savunan Vural, medyanın "Başbakanın yalanlarına yer vermemesi" gerektiğini kaydetti. Vural "Başbakan fikir ve zikir firarisi konumunda. MHP'ye yalan söylüyor ifadesi talihsiz ve seviyesiz" dedi.
 

"Etik Kurul siyasi amaçla kullanılıyor"

AKP'nin yerel seçimler öncesinde siyasi gücünü kaybetme endişesiyle siyasi tezgahlarını sürdürdüğünü da öne süren Vural, Etik Kurulu'nun MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak hakkındaki raporunu da eleştirdi. Etik kurulunun siyasi amaçla kullanıldığını savunan Vural, raporun, AKP'nin temayül yoklaması yapacağının belli olması ve Durak'ın da bu yoklamaya katılmayacağını açıklayarak AKP'den istifasının ardından hazırlandığını söyledi. AKP hükümetinin etiğinin kalmadığını belirten Vural, Etik kuruluna siyasi müdahalenin olduğunun açık olduğunu ifade ederek, "AKP'li belediyelerde tutuklamaların arttığı bir dönemdeyiz. Bu etik kurulu niye AKP'li belediyelerle ilgili çalışmıyor. Zahit Akman hakkında bu etik kurulu nerede, gemiler satın alınırken nerede" diye konuştu.
 

"Önemli olan kan miktarı değil ortaya konulan irade"

Vural bir soru üzerine, Gazze halkına ulaştırılmak üzere Meclis'te başlatılan kan bağışına iktidardan 30 muhalefetten de 10 milletvekilinin katıldığına ilişkin bir soru üzerine "Milletvekillerinin kendi tercihleridir. Önemli olan irade ortaya koyabilmektir. Kanın miktarı önemli değil. Önemli olan Türk milletinin hassasiyetini ortaya koymasıdır. Sorulması gereken ise TBMM'de İsrail'i kınayan bir karar tasarısının çıkmasını AKP niye engellemiştir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler