100 eseri sığdıramadılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 69. Devlet Resim Heykel Yarışması'nda sergilenmeye değer görülen 193 eserin "mekan yetersizliği" nedeniyle 2 aşamalı olarak teşhir edilecek olması tepki çekti. İzmir'den gelen sanatçı Derviş Özer durumu, "Bakanlığın 100 eseri sergileyecek mekanı yok mu?" sözleriyle protesto etti.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 18:11
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla, "69. Devlet Resim Heykel Yarışması" ödül töreni Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının verdiği mini konserle başlayan ödül törenine, bir sanatçının protestosu damgasını vurdu.

Yarışma sonunda resim, heykel, özgün baskı ve seramik alanında sergilenmeye değer görülen 193 sanatçının 193 eserinin "mekan yetersizliği" nedeniyle aynı anda sergilenemeyecek olması, ödül törenine gelen sanatçılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bakan Günay, tören için konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde, İzmir'den geldiklerini söyleyen sanatçı Derviş Özer, eserlerin aynı anda sergilenemeyecek olmasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Özer durumu protesto ettiğini ifade ederek, "Bakanlığın 100 eseri sergileyecek mekanı yok mu?" dedi.

Ardından konuşmasına başlayan Bakan Günay, eserlerini yarışma için gönderen tüm sanatçılara teşekkür etti. Ankara'nın bu tür sanat faaliyetleri için daha büyük mekanlara ihtiyacı olduğunu belirten Günay, "Bugün geldiğimiz noktanın yeterli olmadığını defalarca ifade ettim" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Günay, resim, heykel, özgün baskı alanında Başarı Ödülü'ne layık görülen sanatçılara ödüllerini takdim etti.

 

İl aşamada 20 eser

"69. Devlet Resim Heykel Yarışması"nda, sergilenmeye değere görülen 193 eserden ilk önce ödül almaya hak kazanan 20 eser teşhir edilecek. Söz konusu eserler 11 Şubat'a kadar Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde görülebilecek. Klan eserlerin ise daha sonra sergilenmesi planlanıyor.

Öte yandan, resim yarışmasında teslim edilen 496 eserden 92'si sergilenmeye layık bulunurken, Mustafa Özbakır, Tünay Tunç, Demet Yalçınkaya Başarı Ödülüne almaya hak kazanırken, Sinan Ayber de Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Heykel yarışmasında ise 159 eserden 43'ü sergilenmeye değer bulunurken, Okan Ercan, Beril Or, Metin Şen ve Nail Yardım'ın Başarı Ödülü'ne hak kazandı.

Özgünbaskı Yarışması'nda Yusuf Ziya Aygen, Erdal Çetin, İbrahim Korkmaz, Deniz Köse, Ali Can Metin ve Emel Ülüş'ün Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Seramik Yarışması'nda ise Başarı Ödülü'ne Hande Akgüner, Yeşim Bayrak, T. Emre Feyzoğlu, Leman Kalay ve Onur Öztürk değer bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler