Türbanlı öğretmen kural dinlemiyor

Almanya'da Müslüman Alman öğretmen, mahkeme kararına rağmen derslere türbanla girmeye devam ediyor. Öğretmenin avukatı Knut Schnabel, okul yönetimiyle bir anlaşmaya varmak için uğraşacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Almanya'nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi'nin (Bundesverwaltungsgericht) kararına rağmen Müslüman Alman öğretmen derslere başörtüsüyle girmeye devam ediyor.

Söz konusu öğretmenin avukatı Knut Schnabel, okul yönetimiyle bu konuda bir anlaşmaya varmak için çaba harcamayı sürdüreceklerini belirtti. Baden-Württemberg Eyaleti Eğitim Bakanı Helmut Rau'nun, bu konuda kendileriyle görüşebileceği sinyalini verdiğini ifade eden Schnabel, mahkemenin kararına Federal Anayasa Mahkemesi'nde itiraz edip etmeyeceklerine bu görüşmeden sonra karar vereceklerini, itirazın 19 Şubat'a kadar yapılması gerektiğini kaydetti.

Federal İdare Mahkemesi, daha önce Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi'nin aldığı karar gibi, eyalette rahip ve rahibelerin de derslerde dini kıyafet giymelerinin yasak olduğuna işaret ederek, söz konusu öğretmenin derslerde başörtüsü takma isteğini reddetmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler