"Erdoğan pembe tablolar çiziyor ama..."

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, her konuşmasında pembe tablolar çizdiğini, ancak halkın içine girildiğinde bu pembe tablolara rastlamadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 14:58
Abone Ol google-news

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katılmak üzere Konya'ya geldi. Sezer, Emirgazi'nin ardından Karapınar ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. İlçe girişinde araç konvoyu tarafından karşılanan Sezer, toplantının düzenleneceği Karapınar Belediyesi Düğün Salonu'na geldi.

Partililerin alkışları arasında salona giren Sezer, bir süre partilileri selamladı. DSP Konya İl Başkanı Betül Öncü'nün ardından kürsüye gelen Sezer, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın her gün televizyonlara çıktığını ve kendisine televizyonların sürekli açık olduğunu belirten Sezer, ancak yerel seçimlerde sandıkların kendisine kapanacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın her konuşmasında pembe tablolar çizdiğini de ifade eden DSP lideri Sezer, şunları ifade etti: ''Ancak halkın içine girdiğinizde bu pembe tablolara rastlanmıyor. Hem ürününü satmak isteyen üretici hem de ürünü almaya çalışan esnaf çok zor bir durumda. Ürünler 6 yıl öncesiyle hala aynı fiyata satılıyor. Ancak buna nazaran mazot 2.5 katına, ilaç ve gübre fiyatları ise 3 katına çıktı. Çiftçi tarlasına gübre atamaz hale geldi. Bizim Hükümetimiz döneminde rahmetli Bülent Ecevit'in bir KÖYKENT projesi vardı. Amacı köyleri kentleştirmekti. Bunun için 300 milyon dolarlık bir kredi bile alınmıştı. Ancak bu Hükümet döneminde bu proje sırf Ecevit'in projesi diye para geri iade edildi. Sanayicimiz işçi çıkarıyor. Fabrikalar kapanıyor. İşsizlik günden güne artıyor. Köyleri boşaltıyorlar. Köylülüğü bitireceklerini söylemişlerdi, ancak köylerden kentlere göç, kentleri mega köyler haline getirdi.''

''Başbakan (Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eş Başkanıyım) diye söylüyor, ancak Gazze'deki çocukların ölümüne dur diyemiyor'' diyen Sezer, ''Ben de böyle bir başkandan utanıyorum. AK Parti bize dinimizi öğretmeye kalkıyor. Bazıları da Atatürk'ü kullanıyor ve bize öğretmeye kalkıyor. Buradan sesleniyorum. Biz dinimizi de sizden öğrenecek değiliz, Atatürk'ümüzü de'' diye konuştu.
 

"Ciddiye alınmadık"

Bir yıl önce Türkiye'ye krizin geldiğini Başbakan'a ilettiklerini, ancak kendilerini ciddiye almadığını ifade eden Zeki Sezer, şöyle devam etti: ''Bir yıl önce düzenlediğim basın toplantısıyla ekonomik krizin geldiğini ve alınması gereken önlemleri kamu oyuna açıklamıştım. Yetmedi 4 Şubatta Başbakan Erdoğan'ın yanına gittim. Ona yaşanacak krizi ve alması gereken önlemleri anlattım. Ancak o bana dedi ki 'Bu Amerika'da yaşanan Mortgage ile ilgili bir kriz. Biz de henüz Mortgage kredileri yeterince kullanılmıyor. Bu kriz bizi etkilemez' demişti. Hani diyor ya kendisi 'Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar.' İşte tam da kendini anlatıyormuş. Kulağı var duymuyor, gözü var, ama görmüyor. Bu gidişattan kurtulmanın tek yolu ise DSP' dir.''

Önümüzdeki yerel seçimlerin bu Hükümetten kurtulmak için bir adım olduğunu ifade eden Sezer, ''Bugün Türkiye'deki en başarılı belediyeler DSP'li belediyelerdir. Biz DSP olarak haksız kadrolaşma ile niteliksiz belediye yaratılmasına müsaade etmeyiz. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik konusunda DSP olarak İstihdam Bankası Projesi hazırladık. Bu proje ile DSP'li belediyeler istihdamın artması için bazı çalışmalar yapıyor'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından Genel Başkan Zeki Sezer, bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Belediye Başkan adaylarıyla poz veren Sezer, daha sonra DSP'ye katılan bazı yeni üyelere rozet taktı. Sezer, buradaki programın ardından Ereğli ilçesine hareket etti.

 

'Ülkenin sorunlarına çözüm bulamayanların devri artık bitmiştir'

Zeki Sezer, ülkenin sorunlarına çözüm bulamayan ve ülkenin değerlerini kullanarak oy almaya çalışanların devrinin artık bittiğini söyledi. Kendisini karşılamaya gelenlere hitap eden Sezer, ülkenin son 6 yılda büyük bir ayrışma politikası ile yönetildiğini söyledi. Bugün kutuplaşmaya, ayrışmaya dayalı bir yönetimin sergilendiğini ifade eden Sezer, ''İki kutup, ülkeyi birbirine düşürmeye çalışıyor. İki grup, birbirini ve ülkeyi gererek insanları ve ülkemizi çatlatmaya çalışıyor. Bu millet, bu ülke çatlamadan bu siyaset anlayışından kurtulmamız gerekiyor'' dedi.

Zeki Sezer, Hükümetin inanç sömürüsü yaptığını belirterek, şunları kaydetti: ''Halkımızın inancını sömürenleri Allah'a havale ediyorum. Ama oraya kalmadan halkımız sandıkta cezasını verecektir. Bu ülkede yıllardır, sünnisi, alevisi, başını örteniyle, örtmeyeniyle birlikte yaşadık. Şimdi ise bu anlamda huzurumuzu bozmaya çalışanlara artık geçit vermememiz gerekiyor. Ülkenin sorunlarına çözüm bulamayan ve ülkenin değerlerini kullanarak oy almaya çalışanların devri artık bitmiştir.''

Hükümetin, ekonomi konusunda da büyük bir ''aymazlık'' içerisinde bulunduğunu belirten Sezer, ''Başbakan, (Bize bir şey olmaz, ekonomimiz iyi), (Hamdolsun kriz bizi teğet geçti) diyor. Biz bir gün (hamdolsun) diyeceğiz arkadaşlar. Bu konuları göremeyen Başbakan'ımızdan kurtulduğumuz zaman hep birlikte (Hamdolsun bu başbakandan kurtulduk diyeceğiz'' diye konuştu.

DSP lideri Sezer, daha sonra ilçeden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler