"Görünmeyen bir örgüt Ulus ile oynuyor"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, görünen ya da görünmeyen bir elin, örgütün Ulus ile oynadığını belirterek ''Kısa aralıklarla bir çarşımızın (Modern Çarşı) yanması, bir başka çarşımızın (Anafartalar Çarşısı) bombalanması dikkat çekici değil mi? Neden başka yerde olmuyor, Ulus'ta oluyor'' dedi.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 16:17
Abone Ol google-news

Ulus'ta bir düğün salonunda Ankaralı esnafla bir araya gelen CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, burada yaptığı konuşmada, Ulus ve çevresinin eski canlılığının olmadığını, Ankara'nın kalbi ve merkezi olmaktan uzaklaştığını söyledi.

Ulus esnafının artık zor durumda olduğunu ifade eden Karayalçın, esnafın sorunlara ilişkin bir raporu daha önce kendisine ilettiğini söyledi.

Karayalçın, Modern ve Anafartalar çarşılarında yaşanan olayları anımsatarak, şöyle devam etti:
''Ankaralılar gibi ben de gözlüyorum. Ulus'ta bir şeyler oluyor. Ulus'ta nelerin olup bittiğini anlamaya çalışıyorum. Görünen, görünmeyen bir el, görünen, görünmeyen bir örgüt Ulus ile oynuyor. Ulus ile uğraşıyor. Bir yangın çıkıyor bir çarşımızda (Modern Çarşı). Tabi ki rastlantı... Savcı değilim, emniyetten değilim. Bir başka büyük çarşımıza bomba atılıyor. Bir iddiayı seslendiriyor değilim... Kısa aralıklarla bir çarşımızın yanması, bir başka çarşımızın bombalanması dikkat çekici değil mi? Neden başka yerde olmuyor? Ulus'ta oluyor? Kim yapıyor? Rüzgarlı Sokak'ta, Hacıbayram çevresinde sorun yaşanıyor. Kazıkiçi bostanlarında sorun yaşanıyor. Nereden bakarsanız bakın Ulus'un her yerinde sorun var. O nedenle birileri Ulus ile oynuyor. Her yanlışın hesabı sorulacak tabi... Ama mesele hesap sormak değil, hesap yapmaktır. Hesap yapacağız''

Ulus'un şu anki durumuyla kalmayacağını belirten Karayalçın, Ulus'a eski çekiciliğini yeniden kazandıracaklarını bildirdi.


"Hacıbayram'da ne yaptıysak Modern Çarşı'da da yapacağız"

Karayalçın, Modern Çarşı'nın yanmasının ardından esnafa verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Modern Çarşı ile Anafartalar Çarşısı esnafının kendisinden daha önce büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde uyguladığı Hacıbayram projesinin benzerini kendileri için de yapmasını istediğini dile getiren Karayalçın, yeniden başkan seçilmesi halinde bu isteği yerine getireceğini kaydetti.

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut yöneticilerinin ''birkaç ayda bir görevden ayrıldığını, haklarında yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığını'', bu nedenle yaptıkları işlerden de hayır çıkmayacağını kaydetti.

 

"Kılıçdaroğlu çok nitelikli bir siyasetçi"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karayalçın, bir gazetecinin, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesiyle'' ilgili sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu'nun ''Çok değerli arkadaşı, çok nitelikli bir siyasetçi'' olduğunu ve kendisine başarılar dilediğini söyledi.

Karayalçın, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun siyasi çalışmalarını Ankara'da yürütmesini tercih ederdim ama böyle değerli biri olunca artık paylaşmamız gerekiyor'' dedi.

Murat Karayalçın, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in henüz seçim çalışmalarına başlamamasıyla'' ilgili bir başka soruya da ''Kendisine göre bir zamanlama yapıyordur. Sayın Gökçek'e başarılar diliyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler