Akdeniz'de fırtına ve yağış: 2 ölü

Fırtına ve yoğun yağış Antalya'da etkili oluyor. Antalya-Korkuteli yolu, yağış sonucu oluşan sel suları ve devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Konyaaltı sahilinde denize sürüklenerek kaybolan 16 yaşındaki gencin hayatını kaybetti. Öte yandan Adana'da da bir kişi yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 07:33
Abone Ol google-news

Antalya ve çevresinde etkili olan fırtına ve yoğun yağış, Antalya-Korkuteli yolunun tamamen kapanmasına neden oldu. Bir süre kapalı kalan yol yağışın etkisini azaltmasıyla birlikte ulaşıma yeniden açıldı.

Yoğun yağış nedeniyle sel sularında bir süre mahsur kaldığı bildirilen otomobil ve sürücülerin iş makineleriyle bölgeden kurtarıldığı bildirildi.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri sel suları nedeniyle yolda bozulmalar meydana geldiğini, bazı kesimlerde ulaşımın kontrollü olarak verildiğini bildirdi.

Fırtına ve yağış nedeniyle Antalya Serbest Bölge Limanı açığında demirli bulunan İngiliz bayraklı Kingstown adlı kuru yük gemisi, halatının kopması nedeniyle kıyıdaki Balıkçı barınağına sürüklendi. Mürettebatın da içinde bulunduğu geminin barınağın çevresindeki beton bariyerlere hafif şekilde çarptığı görüldü.

Gemi yakınındaki balıkçı tekneleri uzaklaştırılırken Liman Başkanlığı ekipleri tedbir aldı. Müdahale yapılmayan kuru yük gemisi bir süre sonra mürettebatın çalışması ve bir römorkörün yardımıyla yeniden açığa çekildi.

Öte yandan, limanın açığında bulunan 4 geminin de fırtınanın etkisiyle demir taradığı ve bir süre başıboş kaldığı bildirildi. Bu gemilerin sürüklenmedikleri ve tehlike yaratmadıkları bildirildi.

Öte yandan fırtına nedeniyle bazı balıkçı teknelerinin de birbirine çarparak hafif hasar gördükleri belirtildi. Liman Başkanlığı yetkilileri fırtınanın etkisinin azalmaya başladığını bildirdiler.
 

Denize sürüklenen genç hayatını kaybetti

Öte yandan, fırtınanın etkisini artırdığı saatlerde Konyaaltı sahili çevresinde bulunan ve arkadaşıyla denizi seyrederken sürüklenerek denizde kaybolduğu bildirilen gencin cesedinin sabah saatlerinde kıyıya vurduğu bildirildi. Ölen gencin 26 yaşındaki Özhan Öz olduğu belirlendi. Fırtına ve yağışın yoğun olduğu saatlerde arkadaşı Mutlu Taşbaş ile sahile giden ve denizde kaybolan gencin cesedi, sabah saatlerinde Olbia Otel karşısındaki sahilde, bir güvenlik görevlisi tarafından bulundu. Bir otelde barmenlik yaptığı bildirilen Özhan Öz'ün cesedi, Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Morg önünde yakınlarıyla bekleyen Özhan Öz'ün kardeşi Özgür Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin rahatsızlığı nedeniyle anne ve babasının tedavi için Ankara'da olduğunu söyledi. Özgür Öz, kardeşinin fırtınalı bir havada denize girmesinin mümkün olmadığını savundu.

Özhan Öz'ün arkadaşı Mutlu Taşbaş'ın polise verdiği ifadesinde, Özhan Öz ile dalgaları seyretmek üzere sahile gittiklerini ve Özhan Öz'ün denize girmek istediğini, engellemeye çalıştığını, ancak telefonla konuşurken, Özhan Öz'ün denize girerek dalgalar arasında kaybolduğunu gördüğünü ve polise bildirdiğini söylediği öğrenildi.

Evler su altında kaldı

Antalya'da gece yoğun yağış ve fırtına etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, Akdeniz Bulvarı'nın bir kısmında çökme meydana geldi.

Antalya'da gece etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı. Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi. Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece yarısı şiddetini artıran fırtınanın zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştığını, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.
 


Burdur'da yoğun kar yağışı

Antalya-Burdur ile Burdur-Afyonkarahisar karayolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Burdur'un Tefenni ile Çavdır ilçeleri ile Çomakbeli beldesi ve Yeşilova ilçe yollarının ulaşıma kapandığı, karayolları ekiplerinin bu güzergahlarda yol açma ve küreme çalışması yaptığı öğrenildi.

Antalya-Burdur arasındaki Bucak-Kurna ve Çeltikçi mevkilerinde de yoğun kar yağışının başladığı, yolda yer yer kapanma meydana geldiği bildirildi.

Karayolları yetkilileri, Burdur-Antalya ve Burdur-Afyonkarahisar yollarındaki bazı sürücülerin cep telefonuyla kendilerini arayarak karlı yollarda mahsur kaldıkları ihbarında bulunduklarını, bu bölgelerde ekiplerin çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Öte yandan, Burdur kent merkezinde başlayan kar yağışı nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.

 

Adana'da bir kişi yıldırım düşmesi sonucu öldü

Adana'da bahçedeki ağaca yıldırım düşmesi sonucu bir kişi öldü. Dağlıoğlu Mahallesi 14084. Sokak'ta oturan Yahya Çayırcı (52), sabah saatlerinde evinin arkasındaki bahçeden tere ve maydanoz toplamaya çıktı.

Aniden başlayan şiddetli yağıştan korunmaya çalışan Çayırcı, elinde sepetle bahçedeki tek portakal ağacının altına girdi. Bu sırada ağaca yıldırım düştü.

Yıldırım sesini duyarak bahçeye çıkan eşi Hatice, Yahya Çayırcı'yı bahçede yatarken buldu.
Yakınlarının yardımıyla Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi'ne kaldırılan Çayırcı kurtarılamadı.

Çayırcı'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı, eşi ve 3 çocuğu sinir krizi geçirdi. Tıp merkezinin önünde cenazeyi almak için bekleyen Yahya Çayırcı'nın yeğeni Murat Çayırcı, yıldırım düşmesinin ardından bahçeye koştuklarını belirterek, ''Yıldırımın yakın bir yere düştüğünü anladık. Pencereden baktığımızda dayımı yağmurdan saklandığı ağacın altında yatarken gördüm. Dışarı koştuk, her yeri yanmıştı. Yengem çığlık atıyordu. Yeşillik toplamak için çıkmıştı, dolu yağmaya başlayınca bahçedeki tek ağacın altına girmiş'' dedi.


Kumluca'da hortum

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı iki köyde meydana gelen hortum, sera ve ekili alanlarda zarara neden oldu.

Şiddetli yağışla birlikte oluşan hortum, Hacıveliler ve Kavak köylerindeki bazı tarım alanlarına zarar verdi, seraların yıkılmasına yol açtı.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, hortum nedeniyle seraları zarar gören yurttaşların sabah erken saatlerde kendi imkanlarıyla onarıma başladıklarını belirtti.

Hacıveliler ve Kavak köylerindeki hortumda, ilk belirlemelere göre 30-40 çiftçinin zarara uğradığını bildiren Işık, köy muhtarlıkları ile Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler