"Gelişmekte olan ülkeler çözümün bir parçası olacaktır"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Dünyada çok büyük bir değişim yaşandığını belirtti ve "Bu yıl gelişmekte olan ülkelerin Davos'a katılımları daha fazla. Bu bize net olarak gösteriyor ki, sorunlar Batıda başladı ama yaşananlar, global sorunlar. Şu da açık olarak görülüyor ki, global bir çözüm gerekiyor ve gelişmekte olan ülkeler de bu çözümün bir parçası olacaktır" dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 10:54
Abone Ol google-news

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, World Economic Forum toplantılarına katılmak üzere gittiği Davos'ta Bloomberg'in canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtladı.

Bu yıl gelişmekte olan ülkelerin Davos toplantılarına katılımlarındaki artış ve gelişmekte olan pazarlara yönelmeyle ile ilgili olarak Sabancı, "Dünyada çok büyük bir değişim yaşanıyor. Bu yıl gelişmekte olan ülkelerin Davos'a katılımları daha fazla. Bu bize net olarak gösteriyor ki, sorunlar Batıda başladı ama yaşananlar, global sorunlar. Şu da açık olarak görülüyor ki, global bir çözüm gerekiyor ve gelişmekte olan ülkeler de bu çözümün bir parçası olacaktır. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Batıdaki kurumlarda Doğuya dair birşey yoktu. Bu kurumlarda gelişmekte olan ülkelerin yeterince temsil edildiğini söyleyemeyiz. Şimdi Davos'ta krizin sonrasına bakmaya çalışıyoruz ve şu açıktır ki, gelişmekte olan ülkeler çözümün bir parçası olacaktır" diye konuştu.

Global krizin Sabancı Topluluğu'na yansımaları ile ilgili bir soruya Sabancı, şu yanıtı verdi:
"Grubumuz Türkiye'de mali dengesi en iyi topluluklardan biridir. Ama tabiki her açıdan değerlendirmemizi yapmamız gerekir. Bu yıl için büyüme planladığımız faaliyet alanlarımız var ama genel olarak bakıldığında bu yıl büyüme yılı değil, işletme sermayesinin yönetilmesi ve naktin korunması gereken bir yıl. Bu yılı böyle geçireceğiz."

Sabancı, alınacak önlemlerle ilgili olarak, bazı iş kollarında büyüdüklerini söyledi. Sabancı. "Bazı iş kollarında da fırsatlar söz konusu. Bu fırsatlar organik yada inorganik olabilir. Örneğin, Türkiye'de elektronik perakendeciliği konusunda güçlü bir konumdayız. Bu yıl yüzde 20 büyüme bekliyoruz. Ayrıca elektrik dağıtımı konusunda Türkiye'de en büyük bölgelerden birini devralıyoruz. Bu, elektrik dağıtımı özelleştirmesinin ilk örneği olacak. Biz de bu konuda çok heyecanlıyız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler