"Seçim sonuçları İsrail'e istikrar getirsin"

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, ülkesinde yaklaşan seçimler için oy kullanırken, seçim sonuçlarının İsrail'e daha istikrarlı bir hükümet ve bölgeye barış getirmesini diledi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 10:54
Abone Ol google-news

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, oyunu İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde kurulan sandıkta kullandı. İsrail'de yaklaşık 10 yıl önce parlamentodan geçen bir yasayla devlet yetkililerine yurt dışında oy kullanma hakkı verildiğini anımsatan Levy, diğer İsrail vatandaşlarının hala yurt dışında oy kullanamadığını belirtti.

"Bu seçim sonuçlarından beklentim, bu kez daha istikrarlı bir hükümetin kurulması" diyen Büyükelçi Levy, İsrail'de son 20 yılda hiçbir hükümetin normal süre olan 4 yılı dolduramadığına işaret etti. Levy, her 2 ya da 3 yılda yeni bir hükümet kurulmak zorunda kalındığını belirterek, "Dolayısıyla bu kez İsrail'in, başta komşuları ile barış içinde olması gibi karşılaştığı zorlukları aşabilmesini sağlayacak daha istikrarlı bir hükümet kurulması için dua ediyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Levy, daha istikrarlı bir hükümetin barış sürecinde de başarılı olabileceğini ifade ederek, İsrail'deki bütün partilerin ve kesimlerin barış istediğini, bu nedenle barış için seçimlerde hangi partinin kazanacağının önemli olmadığını kaydetti.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde kurulan seçim sandığında 30 kadar İsrailli yetkilinin oy kullanması öngörülüyor.

İsrail'de 10 Şubat'ta yapılacak seçimler öncesinde yapılan anketlerde muhalefetteki Likud partisi iktidardaki Kadima'nın önünde görünüyor. İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesi ile Dahaf araştırma kuruluşu tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre Likud, 120 üyeli parlamentoda 29 sandalye kazanabilecek. İktidardaki Kadima partisinin 25, İşçi Partisi'nin 17 ve Yisrael Beiteniu'nun (İsrail Evimiz) 14 milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler