"YSK'nin listelerle ilgili şikayeti değerlendirmesi gerekir"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Seçimlerin şaibeli olmaması için YSK'nin henüz vakit varken bir an önce inisiyatifi ele alması ve listelerle ilgili şikayeti değerlendirmesi gerekir'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 10:57
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve beraberindeki milletvekili heyeti, partilerinin Ankara Büyükşehir Başkan adayı Murat Karayalçın'ı seçim bürosunda ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Anadol, Karayalçın'ın adaylığından CHP'nin TBMM grubu olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, desteklerini iletmek amacıyla geldiklerini söyledi.

Karayalçın'ın, büyükşehir belediye başkanlığı döneminde ''hem Ankara'nın kirli havasını temizlediğini hem de siyasi kirliği ortadan kaldırdığını'' ifade eden Anadol, ''Türkiye'nin başkentine layık bir belediye başkanlığı sergilemişti'' dedi.

''Daha sonra talihsizlik ve bazı hatalar nedeniyle Ankara'nın kendine yakışmayan ellere teslim olduğunu'' söyleyen Anadol, ''Hem siyasi kirlilik hem de hava kirliliği şu anki yönetimle devam ederse hepimiz zehirleneceğiz herhalde. İnanıyorum ki Sayın Karayalçın tekrar Ankara'yı Cumhuriyet'in başkenti kimliğine kavuşturacaktır'' diye konuştu.

Murat Karayalçın da CHP Grup Başkanvekili Anadol ve milletvekillerinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek, desteklerine teşekkür ettiğini söyledi.

Çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Karayalçın, ''Sosyal devlet anlayışını belediyeye taşıyacağız, yerelleştireceğiz. Ankara'da yoksulluğa son vereceğiz. 25 bin kişiye istihdam yaratacağız. Önceliğimiz kadın, genç ve engelliler olacak'' dedi.

Projelerine ilişkin maddi kaynakları da belirlediklerini ifade eden Karayalçın, ''Hesaplarımız yapılmıştır. Kimse akılları karıştırmasın. Telaş bizim kararlılığımızdan, istismar dönemine son verecek olmamızdan kaynaklanıyor'' şeklinde konuştu.
 

Seçmen listelerine ilişkin iddialar

Bir gazetecinin, seçmen listelerine ilişkin iddiaları hatırlatarak, ''Bu konuda herhangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?'' sorusunu yanıtlayan Anadol, sorunun Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendi yetkilerini Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) devretmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Bunun yasal olmadığını kaydeden Anadol, ''Seçimlerin şaibeli olmaması için YSK'nin henüz vakit varken, bir an önce inisiyatifi ele alması ve listelerle ilgili şikayeti değerlendirmesi gerekir'' dedi.

Seçmen listelerinin oluşturulmasındaki yeni düzenlemeden tüm partilerin ve yurttaşların şikayetçi olduğunu belirten Anadol, ''Şikayetçi olmayan bir tek Adalet ve Kalkınma Partisi'dir'' ifadesini kullandı.

Anadol, seçimlerde parmak boyama yönteminden vazgeçilmesini de eleştirerek, mükerrer oyun önlenebilmesi için bu yöntemin gerekli olduğunu söyledi.

 

Doğalgaz fiyatı

Bir başka gazetecinin, Ankara'da yardım amaçlı dağıtılan kömürlerdeki kükürt ve arsenik oranının yüksek olduğuna ilişkin raporlar bulunduğunu ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine Karayalçın, şunları söyledi: ''Hava kirliliği açısından sorunlar yaşıyoruz. durum vahim. yapılması gereken doğalgazın desteklenmesi ve fiyatının indirilmesidir. Biz Ankara'da kömür yardımı istemiyoruz, doğalgazın fiyatı düşürülsün istiyoruz. Tabii doğalgaz fiyatının düşürülmesi için bu fiyatın yüksek olmasına neden olan yönetimin düşürülmesi gerekiyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler