"Hükümet krizi iyi yönetemiyor"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, hükümetin krizi iyi yönetemediğini söyleyerek ''Ekonomik rakamlar iyi olunca Başbakan veya Maliye Bakanı tarafından basın toplantısı ile açıklanıyor, olmayınca sadece internetten yayımlıyorlar'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 11:01
Abone Ol google-news

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, ekonomik krizin hükümet tarafından iyi yönetilemediğini söyledi. Krizin yılın son 4 ayında bütçeyi alt üst ettiğini dile getiren Akçay, bütçe harcamalarının da Eylül-Aralık 2008 döneminde yüzde 23'lük bir artış gösterdiğini belirtti.

Bu dönemde vergi gelirlerinde de önemli oranda azalma yaşandığına işaret eden Akçay, ''2008 yılı gelirlerine dönemler halinde bakıldığı zaman merkezi yönetim bütçe gelirlerinin Ocak-Ağustos döneminde 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 15'lik artış görülürken, Eylül-Aralık 2008 döneminde 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 1'lik azalış görülmüştür'' dedi.

Krizin 75 günlük vergi maliyetinin 6 milyar 658 milyon lira olduğunu ifade eden MHP'li Akçay, ''Hükümet krizi iyi yönetemediği gibi bütçeyi de kontrol edememiş, mali disiplin ve istikrar söylemi sözde kalmıştır'' diye konuştu.

Akçay, 2009 yılında vergi tahsilatının bütçe hedefinin 25 milyar lira altında olacağını iddia ederek, ''Ekonomik krizi ciddiye almayan hükümet bu ısrarında devam ederse 2009 yılında 202 milyar lira olarak beklenen vergi gelirleri hedefinin 25 milyar lira altında 177 milyar lira civarında gerçekleşecektir'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler