"Başbakan medyayı tehdit ediyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya için "Gelin almama kampanyası yapalım" demesi üzerine açıklama yapan DSP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili Süleyman Yağız, ''Başbakan medyayı tehdit ediyor'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, ''Sayın Başbakan'ın medyadan sürekli şikâyet etmesinin anlaşılır, kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Böyle bir tutum, basın özgürlüğüne çok açık bir müdahaledir'' görüşünü dile getirdi.
Süleyman Yağız, şunları kaydetti: ''Başbakan Sayın Erdoğan medyayı şikâyet etmeden edemiyor. Sayın Başbakan bu tutumunu, bu hafta partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmasında da sürdürdü. Yine medyanın 'yalan yanlış haber yaptığını' iddia etti. Dahası yine, beğenmediği medya için 'Gelin, almama kampanyası yapalım' diye çağrıda bulundu. Belli ki Sayın Başbakan bunu çok bilinçli olarak yapıyor. Belli ki medyayı sürekli baskı altında tutmak istiyor. Belli ki medyayı tehdit ediyor. Belli ki kendisiyle ilgili bazı haberlerin yazılmasını hiç istemiyor. Onun için de ön almak istiyor. İşin başındayken, istemediği haberlerin önünü kesmek istiyor. Bu, çok tehlikelidir. Böyle bir tutumdan hiçbir başbakan kazançlı çıkmamıştır, bundan sonra da çıkamayacaktır.''

Hiçbir demokratik ülkede başbakanın, 'Gelin şu gazeteyi almayalım. Almama kampanyası başlatalım' şeklinde konuşamayacağını ifade eden DSP'li Yağız, ''Öyle konuşan bir başbakan da kesinlikle demokrat olamaz'' görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler