MHP'den sesli kayıt sisitemi

MHP İl Başkanlığı seçmenlere yönelik ''444 0 MHP (647)'' numaralı sesli yanıt sistemini kurdu. MHP İl Başkanı İhsan Barutçu tanıtımda, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylarını 9 Şubat'tan sonra açıklayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 13:04
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, seçmenlere yönelik ''444 0 MHP (647)'' numaralı sesli yanıt sistemini tanıttı.

Partinin Levent'teki il başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı İhsan Barutçu, millet iradesinin, devletin ve milletin bütünlüğünün partisi için vazgeçilmez olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin son dönemde kötü yönetildiğini, ülkede toplumsal kaosa neden olabilecek gerginlikler yaşandığını savundu.

Barutçu, İstanbul'da seçmenlere yönelik, şikayet ve önerilerin dinleneceği, adaylarla seçmeni buluşturmayı amaçlayan bir proje geliştirdiklerini belirterek, seçmenlere yönelik kurulan ''444 9 MHP(647)'' numaralı sesli yanıt sistemini tanıttı.

Sesli yanıt sistemini arayan Barutçu, Eyüp belediye başkan adayı hakkında bilgi alarak, adaya ilişkin sorular yöneltti. MHP'nin Eyüp Belediye Başkan adayı Özcan Pehlivanoğlu da daha sonra sesli yanıt sistemi aracılığıyla Barutçu'yu arayarak, projeleri hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına ilişkin sorularını cevaplandıran Barutçu, İstanbul adaylığı için pek çok ismin gündemde olduğunu, tercih zorluğu yaşandığını ifade ederek, ''İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımızı 9 Şubat'tan sonra açıklayacağız'' dedi.

Barutçu, CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasında son dönemde yaşananları hatırlatarak, ''bir kılıç kalkan ekibi gibi çamur siyaseti yapılmaya çalışıldığını'' ileri sürdü.
İstanbul'da uzlaşı ve kardeşliği ön plana alacaklarını anlatan Barutçu, Nazım Hikmet'in bir şiirinde yer alan ''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...'' dizelerini okudu.

Bir başka soru üzerine de Barutçu, İstanbul'u önemseyen, aralarında Haluk Ulusoy, Alinur Velidedeoğlu'nun da bulunduğu isimlerle temas kurduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Bazılarının da maalesef iktidar şantajına maruz kaldıklarını düşünüyorum. Bazı insanların MHP ile temasları sonrasında, bazı çevrelerin devreye girdiğini düşünüyorum. Oğuz Satıcı ile de bu manada görüşmüştük. Neredeyse aday olabileceği söz konusuyken, gerekçe gösterip siyaset yapmayacağını söyledikten sonra bir ilçeden AKP'nin belediye başkan adaylığını kabul etmesi, bu manada düşündürücüdür. Siyasetin kirletilmişliğini, istismara dayalı anlayışını tasvip etmiyoruz.''

İhsan Barutçu, MHP'nın Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy adaylarının kadın olduğunu kaydederek, Kadıköy adayı Nilgün Nurseli Aparı, Bakırköy adayı Esra Bicik ve Beşiktaş adayı Cennet Süzer Teker ile basına el ele poz verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler