TRT 6'da Kürtçe reklam filmi

Pnömokok (zaturre) aşısı ile geniş kapsamlı bir kampanya başlatan Sağlık Bakanlığı, bu çerçevede TRT 6'da yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladı. Bakan Akdağ, aşı mesajının bütün annelere ve tüm kesimlere ulaşması için ellerindeki tüm kaynakları kullandıklarını belirterek, "Kürtçe seslendirilen film TRT-Şeş'de yayınlanacak" dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 13:18
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, emekliye ayrılan İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut'u makamında kabul ederek plaket verdi.

Kabul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, TRT bünyesinde kurulan TRT 6'da yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladıklarını söyledi.

TRT 6'yı yurttaşlara hizmetin bir vesile olarak değerlendiren Akdağ, Zaturre Aşısı Kampanyası kapsamında hazırlanan tanıtım filmin Türkçe seslendirilerek TRT 6'da yayınlanacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Akdağ, şunları söyledi: "Daha önce aşılama oranları özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde oldukça düşüktü. Tabi bu bir felaketti. 2000'li yılların başında kabul edilebilir bir oran değildi. Tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarıyla bu oran ciddi oranda yükseldi. Şimdi ise yüzde 96'lara kadar çıktık. İşte bu nedenle aşı mesajımızı tüm Türkiye'de vatandaşlarımıza, annelerimize ulaştırmak istiyoruz. Ve bu nedenle de tüm kaynakları kullanıyoruz. Aşı ile ilgili spot film TRT ve bütün televizyon kanallarında yayınlanacak. Ayrıca bu spot film Kürtçe seslendirerek TRT-Şeş' de yayınlanacak. TRT yönetimi ile görüştük."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler