Mitchell: Ateşkes sağlamlaştırılsın

Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchel, Gazze'deki ateşkesin sağlamlaştırılması çağrısında bulundu. Mitchell, Obama'nın ''barış ve güvenlik içinde birlikte yaşayan iki devletli çözüm'' temelindeki düzenlemeye bağlı olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

Orta Doğu ülkelerini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, bugün İsrail'deki temaslarının ardından geçtiği Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Mitchell, Abbas ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Kalıcı ve uygulanabilir bir ateşkesin sağlamlaştırılması önemlidir ve bu yönde sarf edilen çabaları destekliyoruz'' dedi.

Yeni ABD Başkanı Obama yönetiminin bölgede kalıcı barış için çalışacağını kaydeden Mitchell, Obama'nın ''barış ve güvenlik içinde birlikte yaşayan iki devletli çözüm'' temelindeki düzenlemeye bağlı olduğunu ifade etti.

Özel Temsilci Mitchell, ayrıca Filistin Özerk Yönetiminin dahil olacağı bir süreçle Gazze Şeridi'nin ticari geçiş noktalarının açılmasını istedi.

George Mitchell, Gazze'ye yasa dışı silah ticaretinin engellenmesinin başarılı olması için yasal ürünlerin bölgeye girişine izin verecek bir mekanizma kurulması ve buna Filistin Özerk Yönetiminin de katılması gerektiğini söyledi.

Mitchell, Orta Doğu ülkelerine yaptığı ziyarete Mısır'dan başlamış, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir araya gelmişti. Mitchell, daha sonra İsrail'de temaslarda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler