İstanbul'da soygun girişimi: 1 ölü

Sultanbeyli'de polisle PTT şubesini soymak isteyen kişiler arasında çatışma çıktı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 kişinin ölü, bir kişinin de yaralı ele geçirildiğini bildirdi. Güler, "El Kaide terör örgütüne yönelik bir takip sırasında böyle bir olay meydana geldi" dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 15:07
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, Sultanbeyli'deki soygun girişimi sırasında çıkan çatışmanın, ''El kaide terör örgütüne yönelik bir takip sırasında'' meydana geldiğini bildirdi.

Güler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde basın mensuplarının soruları üzerine, İl Güvenlik Komisyonu toplantısını yaptıkları sırada gelen haber üzerine Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve ilgili müdürlerin olay yerine intikal ettiklerini söyledi.

Yasa dışı bir örgütün soygun amaçlı girişimde bulunacağı bilgisi alan ekiplerin, bölgede tertibat aldığını kaydeden Güler, çıkan çatışmada 4 kişiden birinin ölü, bir kişinin ise yaralı ele geçirildiğini belirtti.

Muammer Güler, kaçan diğer 2 kişinin ise yapılan takip sonucu sağ ele geçirildiğini ifade ederek, olay yerinde araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Basın mensuplarının ''Hangi örgüt?'' sorusuna karşılık Güler, ''El kaide terör örgütüne yönelik bir takip sırasında böyle bir olay meydana geldi'' yanıtını verdi.

Güler, soygun girişiminde bulunulacağı bilgisi olduğunu ve o bölgede de bir tertibat alındığını yineleyerek, ''Polisimizle karşılaşan örgüt mensupları ateş açmışlar. Polisimizin de karşılık vermesi üzerine bir kişi ölü, bir kişi yaralı, iki kişi de sağ olarak ele geçirilmiştir. Emniyet mensuplarından yaralı yok. Olayın soruşturması şu anda devam ediyor'' dedi.

Olayın nerede meydana geldiğinin sorulması üzerine Güler, ''Bir PTT şubesindeki soygun girişimi olduğu söyleniyor. Daha önce o bölgede PTT temsilciliklerinde, jandarma ve emniyet bölgesinde bu tip girişimler vardı. Arkadaşlarımızın da bu konuda takipleri vardı'' diye konuştu.


Ölen şahsın cesedi morga gönderildi

Sultanbeyli'deki PTT Şubesi soygunu girişimi sırasında ölen şahsın cesedi morga gönderildi.
Ölen kişinin cesedi incelemelerin tamamlanmasının ardından PTT Şubesi'nden çıkarılarak bir ambulansla morga gönderildi.

Bu arada, güvenlik çemberine alınan olay yerinde ve çevresinde polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da incelemelerde bulunduktan sonra ayrıldığı öğrenildi.
 

2 şüpheli Emniyet'e getirildi

Sultanbeyli'deki soygun girişimine karışan ve El-Kaide üyesi oldukları öne sürülen 2 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sultanbeyli'deki Fatih Mahallesi Şalgamlı Caddesi'ndeki PTT Şubesi'ne gelerek soygun yapmaya çalışan 4 kişiden sağ yakalanan 2 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şephelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.


Tuzla'da 1 polisin şehit olması

Vali Muammer Güler, Tuzla'da ve Pendik'te araç yakma olaylarının meydana geldiğini anımsatarak, onlarla ilgili soruşturma çalışması yapan bir ekibin, çalıntı otomobil tespiti yapması üzerine içindeki kişileri takibe aldığını kaydetti.

Takip sırasında meydana gelen trafik kazasında bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlatan Güler, ''Yarın onun cenazesi buradan törenle memleketine gönderilecek. Bir arkadaşımız maalesef ağır yaralı. Bu olayla ilgili olarak 3 kişi de yalandı. Yaralı olan polisimizin yoğun bakımdaki tedavisi sürdürülüyor'' bilgisini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler