CHP'nin Manisa adayı Özgür Özel

CHP Manisa Belediye Başkan adayı olarak Özgür Özel'i gösterdi. CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü daha önce açıklanan Manisa Belediye Başkan adayı Kadri Kocabaş sağlık sebepleri nedeniyle çekilmesi üzerine parti yönetiminin, Manisa'nın yakından tanıdığı, iki dönem Eczacılar Odası Başkanlığı yapan Özgür Özel'i aday olarak belirlediğini söyledi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 16:03
Abone Ol google-news

CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü'nün katılımıyla il binası önünde düzenlenen törende, merkeze bağlı belde başkan adayları da açıklandı. Törende partililere hitap eden Mengü, daha önce açıklanan Manisa Belediye Başkan adayının sağlık sebepleri nedeniyle çekilmesi üzerine parti yönetiminin, Manisa'nın yakından tanıdığı, iki dönem Eczacılar Odası Başkanlığı yapan Özgür Özel'i aday olarak belirlediğini söyledi.

Yapılacak seçimlerin sadece Manisa için değil, Türkiye için bir ''karanlık'' dönemin sonu olmasında büyük mücadele verdiklerini ifade eden Mengü, ''29 Mart mahalli seçimleri, hepimizin alışageldiği belediye başkanlarının, il genel meclisi üyelerinin seçimi olmasının çok ötesinde, önümüzde bir erken genel seçimi tetikleyecek, Türkiye'de karanlıkların iktidarına son verebilecek yolun başlangıcı olabilir'' dedi.

Özgür Özel de konuşmasında mevcut belediye yönetimini eleştirdi. Manisa'yı Manisalılarla yönetmeye talip olduklarını dile getiren Özel, şunları söyledi: ''Bir belediye başkanı için yol yapmak övünç kaynağı olmamalı. O zaten görevi. Belediye başkanı sosyal liderdir. Bugüne kadar belediyecilik rant kapısı olarak görüldü. Biz bu anlayışı değiştireceğiz. Sadaka belediyeciliği değil, sosyal belediyecilik yapacağız. Lobilerin değil, esnafın ve KOBİ'lerin belediyesi olacağız. Bugün Manisa Belediyesi'nin suyunu içip de midesi bulanmayan var mı? Bu gürültü ve hava kirliliğinde ruhu daralmayan var mı? Onlar duvara toslayacak. 30 Mart sabahı uykuları kaçacak.''

Özel, adaylıktan çekilen Kadri Kocabaş için de ''Yüreği yetti, ama etten yapılan kalbi yetmedi. Onu alkışlamanızı istiyorum. Çünkü CHP için sağlığını hiçe sayıp fedakarlık yaptı'' dedi.

Törende Manisa merkez ilçeye bağlı kesinleşen 7 belde belediye başkan adayı da açıklandı. Aşağı Çobanisa'da Mustafa Malkoç, Karaoğlanlı'da Ramazan Çiçek, Muradiye'de Erdinç Yavaşlı, Sancaklı İğdecik'de Yusuf Bakar, Üçpınar'da Yasin Halat, Yağcılar'da Mustafa Çetin ve Yeniköy beldesinde de Halim Akan Belde Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Aday tanıtım töreni sonrasında Mengü, Özel ve partililer şehir turu atarak vatandaşlara karanfil dağıttılar, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'nda saygı duruşunda bulundular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler