'Mumcu ve Hablemitoğlu'nun boşluğu dolmadı'

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, ''Uğur Mumcu ve Necip Hablemitoğlu gibi aydınların sadece geçmişe değil, geleceğe de iz düştüğünü belirterek, onların boşluğunun dolmadığını'' söyledi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 16:29
Abone Ol google-news

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 16. yılında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen ''7 Veren Gülleri'' başlıklı panelde konuşan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, ''Türkiye'de bağımsızlığı savunan tüm beyinlerin yok edildiğini'' söyledi.
Son dönemlerde, ''küresel dünyada bağımlılık kaçınılmaz'' söyleminin yayıldığını, buna karşı çıkanların ise yok edildiğini ifade eden Hablemitoğlu, amacın ulusu bağımsızlık kavramından uzaklaştırmak olduğunu .

Türkiye'nin ekonomi, savunma sanayi ve teknolojide dışarıya bağımlı hale getirildiğini söyleyen Hablemitoğlu, ''Uğur Mumcu ve Necip Hablemitoğlu gibi aydınların boşluğu dolmadı. Türkiye'nin bağımsızlığını savunacak kimse kalmadı. Onlar, Türkiye'nin kaderini değiştirecek insanlardı'' diye konuştu.

Gazeteci Uluç Gürkan da Mumcu, Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınların fikirlerinin yaşatılabilmesi için onların yolunda gitmek yerine, onlar gibi olunması gerektiğini ifade etti. Uluç Gürkan, ''bu cinayetlerin Türkiye'nin Kemalist modelden ılımlı İslami modele geçiş sürecinde işlendiğini ve isimlerin de buna göre seçildiğini'' belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler