'Gelsinler tartışalım'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı İstanbul'un sorunlarını tartışmaya davet ederek, ''Onlar kendilerine güveniyorlarsa gelsinler tartışalım'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 17:26
Abone Ol google-news

Seçim çalışmaları kapsamında İl Başkanı Gürsel Tekin ile partisinin Gaziosmanpaşa İlçe Merkezi'ne gelen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, burada bir grup partili tarafından alkışlarla karşılandı.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul'un sorun ve çözümlerini tartışmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş veya Bakanlar Kurulu'nun tamamı dahil isteyen herkesi tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, ''Onlar kendilerine güveniyorlarsa gelsinler tartışalım. İstanbul'un yollarını tartışalım. Onların nasıl malı götürdüklerini tartışalım. Her şeye hazırız'' dedi. ''İstanbul niçin bir New York, bir Londra, bir Tokyo değil?'' diye soran Kılıçdaroğlu, bu hedefleri gerçekleştirmek için İstanbul'un yönetimine talip olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ın ''Onlar hayal kuruyorlar'' dediğini ifade ederek, ''Elbette ki Sayın Topbaş bizi anlayamaz. Çünkü bizim yapacaklarımıza onun hayalleri bile yetmez'' diye konuştu. İstanbul'un yönetimine gelmeleri halinde 5 yılda 80 kilometrelik metro yapacaklarını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bilim adamlarının bu kadar sürede 100 kilometre yapılabileceğini belirttiklerini, ancak ihtiyatlı davranarak bunu 80 kilometre olarak ilan ettiğini dile getirdi.
 

 

'10 yılda 150 milyar dolar nereye gitti'

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en zengin belediyesi ve Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birisi olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Ne oluyor bu paralar? Son 10 yılda 150 milyar dolar para harcadılar İstanbul'da. Nereye gitti? Ben İstanbullular adına sormak istiyorum. 150 milyar lira ile 15 yılda İstanbul'un hangi sorununu çözdünüz? Çıkıp desin ki Sayın Topbaş, 'Ben şu sorunu çözdüm.' Çözemez. Çözemezler. Neden? Çünkü bunların amacı İstanbul'un sorununu çözmek değil. Bunların temel hedefi İstanbul'un rantını yemek.'' Kılıçdaroğlu, İstanbullunun hakkını korumak için bu paranın hesabını sormak zorunda olduklarını ifade ederek, ''İstanbullunun hakkını korumak bizim boynumuzun borcudur'' dedi.
 

 

'İETT çalışanlarının aylıkları ödenmiyor'

Seçim çalışmaları sırasında bir kız çocuğunun kendisine sınıfında 71 öğrencinin bulunduğunu dile getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Nerede bu? İstanbul'da. Hakkari'de değil, Şırnak'ta değil, Şanlıurfa'da değil, Rize'de değil. 71 öğrenci bir arada okuyorsa, ben sormak isterim; Büyükşehir Belediye Başkanı ne yapıyor? Yürüyüş bandında spor yapıyor. Eğer sen spor yapmak istiyorsan İstanbul'un sokaklarını gez. İstanbul'u dinle, esnafını dinle, taksi şoförünü dinle'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İETT çalışanlarına aylık ödenmediğini de söyleyerek, ''Hortumcuya gelince para var, İETT çalışanına gelince para yok'' dedi. Öğrenci burslarının kesilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açıklarının kapatılmaya çalışıldığını ifade edn Kılıçdaroğlu, İstanbul'un 1/100.000'lik planının bulunmamasının da AKP'nin ayıbı olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, yoksulluğun da kömür dağıtılarak çözülemeyeceğini, insanların afişe edilmemesi gerektiğini belirterek, yoksullukla mücadeleyi aile ve bireyin onurunu koruyarak yapacaklarını söyledi. ''Bizim felsefemiz onların felsefesiyle taban tabana zıt. Biz insanın onurunu koruyoruz, onlar ayaklar altına alıyorlar. Çünkü onlar yoksulluğu siyasi sömürü haline getiriyorlar'' diyen Kılıçdaroğlu, her yoksul aileye para yatıracaklarını ve yoksul ailenin kadınlarının işçi ve memur gibi bankadan aylığını alacağı kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ''Sayın Kadir Topbaş demiş ki 'Nereden buluyorlar bu parayı? Hayal ürünü bunlar.' Sayın Topbaş o makamdan in. Kemal Kılıçdaroğlu gelip oraya oturduğu zaman, hayal ürünü olmadığını göreceksin. Kadir Topbaş'a şunu da söylemek isterim; benim geçmişimi öğrenmek istiyorsa, Maliye Bakanlığı'nda devlet gelirlerinin bütçesini hazırlayan adam da benim, meraklanmasın'' dedi.

Bütün meselenin toplanan paranın halkın çıkarları doğrultusunda kullanılması olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, toplanan para çar çur edildiği için fakir fukaraya para kalmadığını ifade etti.

 

'İSKİ'nin ön ödemeli sayaçları'

Kılıçdaroğlu, İSKİ'nin şimdi evlere ön ödemeli su sayacı takmaya başladığını söyleyerek, ''Topbaş'a soruyorum; sen ön ödemeli su sayacını İstanbullu'ya kaça satıyorsun? Cevabını versin. Benim cevabım da olacak arkadan'' dedi. Milyonlarca ev olduğu için milyonlarca su sayacı satıldığını belirten Kılıçdaroğlu, o paranın kimlere hangi gerekçeyle gittiğini açıklayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, 5 kuruşun dahi hesabı sorulsa onun hesabını vermenin kendileri için onur olduğunu ifade ederek, hesap vermekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Kendisinin ve ekibinin sanatı, bilimi, deneyimi ve saydamlığı İstanbul'un yönetimine egemen kılacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, İstanbullu'nun ne kadar para toplandığını, bu paranın nereye harcandığını, kime ihale verildiğini ve sorunun çözülüp çözülmediğini bileceğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler