Gazetelerde Bugün

Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Gazze oturumunda, Cumhurbaşkanı Peres'in önünde İsrail'e çok ağır eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan, kendisine verilen konuşma süresinin Peres'ten az tutulmasına kızarak salonu terk etti. Cumhuriyet haberi "Davos’ta gerginlik" başlığı ile okuyucularına duyurdu. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 30.01.2009 - 08:10
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Davos’ta gerginlik

‘Öldürmeyi iyi bilirsiniz’ Başbakan Erdoğan, panelde yanında oturan İsrail Cumhurbaşkanı Peres’i İsrail’in Gazze’de ölçüsüz güç kullandığını vurgulayarak eleştirdi. Peres ise Erdoğan’a dönerek “Sizin başınıza roket atılsa ne yaparsınız? Gazze’ye yardımı Hamas engelliyor” dedi. Peres’e hitaben, “Sesin yüksek çıkıyor. Bu suçluluk psikolojisi. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen Erdoğan “Benim için Davos bitmiştir” diyerek salonu terk etti.



HÜRRİYET

Davos ruhu öldü

Davos'ta Gazze'deki barışa katkı panelinde şok. Peres'in hiddetli tavrına, Erdoğan sert tepki gösterdi. Başbakan, sözünü kesmeye çalışan moderatör de "Benim için Davos bitmiştir. Bir daha gelmem" diye çıkıştı.


Milliyet

Davos'ta şok

Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Gazze oturumunda, Cumhurbaşkanı Peres'in önünde İsrail'e çok ağır eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan, kendisine verilen konuşma süresinin Peres'ten az tutulmasına kızarak salonu terk etti.


RADİKAL

Davos'ta Kasımpaşa havası


Erdoğan, Gazze konuşulurken öfkeyle Peres'e 'Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz' dedi, az süre verildiği için paneli terk etti.


AKŞAM

Erdoğan'dan rest, Peres'ten özür


Başbakan, İsrail liderine 'siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz' dedi ve paneli terk etti.


POSTA

Biri bunları söylemeliydi


İsviçre Davos'taki panelde İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in Gazze'deki katliamları yüksek sesle savunması Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın ama sesin çok yüksek çıkıyor. Bu suçluluk psikolojisidir. Öldürmeye gelince, bunu siz çok iyi bilirsiniz" dedi. Kendine yeterli söz hakkı verilmediği için Erdoğan paneli terk etti.


VATAN

Peres tahrik etti, Erdoğan sert çıktı


Erdoğan, diplomatik üslup dışına çıkıp sesini yükselten Peres'e "Sesin suçluluk psikolojisiyle yüksek çıkıyor. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" diye tepki gösterdi. Moderatör susturmaya çalışınca, "Davos benim için bitmiştir" diyerek salonu terk etti.



BİRGÜN

Devletin bütün kulakları çekilsin


Anayasa Mahkemesi, MİT, polis ve jandarmaya "telekulak" yetkisi veren kanunda, başbakanın yetkilerini iptal etti. Ancak her türlü telefon dinleme bundan sonra da sürecek.



SABAH

Davos'ta tavır


Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve sözünü kesen Davos yöneticisine sert tavır aldı. Dünya televizyonları olayı son dakika haberi olarak duyurdu.
 

TERCÜMAN

Davos'ta tarihi Türk

Erdoğan, Filistin sorununu tartıştığı Peres'e "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. İsrail haydut de geldi" diyerek Davos'u terk etti.


YENİ ŞAFAK

Karadayı'dan 367 ayarı


Emekli Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın Cumhrubaşkanlığı seçimi öncesi ANAP lideri Mumcu'yu aradığı ve Meclis'e girmemesi yönünde telkinlerde bulunduğu ortaya çıktı.


ZAMAN

Erdoğan paneli terk etti, Peres özür diledi



Başbakan Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in de katıldığı panelde konuştu. Sesini yükselten Peres'e cevap vermek isteyen ancak sözü kesilen Başbakan, moderatöre kızıp paneli terk etti. Bu gelişme üzerine İsrail Cumhurbaşkanı, telefon açarak Erdoğan'dan özür diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler