Kalp nakli yapılmazsa ölecek

Konya'da bir çiftin 9 aylık bebeğine organ nakli yapılmazsa kalbini saran tümor nedeniyle hayatını kaybedecek.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

Konya'da 5 yıllık evli çiftin ilaç tedavisiyle dünyaya getirdiği 9 aylık bebek, organ nakli yapılmazsa, kalbini saran tümör nedeniyle yaşamını yitirecek. Anne Ayşe Canatay (26), Kadir Canatay ile 5 yıl önce evlendiğini, çocukları olmayınca yaklaşık 1 yıl uygulanan ilaç tedavisi sonrası hamile kaldığını söyledi. Hamile olduğunu öğrendiklerinde ailece çok sevindiklerini, bebek özlemlerinin 9 ay önce dünyaya gelen Havva Nur ile son bulduğunu belirten Canatay, ''Havva Nur ile dünyamız değişti. Onunla yattık, onunla kalktık. Hiç kucağımızdan indirmedik. 40 günlük olduğunda bebeğimiz sürekli öksürmeye başladı. Doktora götürdük'' dedi.

Bebeğin tahlillerinin Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapıldığını ifade eden Canatay, ''Burada yapılan tahlillerde bebeğimin kalbinde tümör olduğunu öğrendik. Şimdi Havva Nur hastanede ilaç ve serum tedavisiyle yaşatılmaya çalışılıyor'' diye konuştu.

Kendilerine bebeğinin kalbindeki tümörün ilerlediğinin söylendiğini kaydeden Canatay, şunları söyledi:
''Ameliyatla bu tümörün alınmasının mümkün olmadığını öğrendik. Çünkü tümör tüm kalbi kaplamış. Havva Nur için tek çözüm kalp nakliymiş. Kalp nakli yapılabilmesi için gerekli yerlere başvuruda bulunduk. Sıra gelmesini bekliyoruz. Onu geç bulduk, erken kaybetmek istemiyoruz''

Canatay, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadıklarını, insanları organ bağışı konusunda bilinçli olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

''Her an ölüm riski var"


Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan, 9 aylık olan Havva Nur Canatay bebeğe kalp tümörü teşhisi konulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Karaaslan, bebeğin 5 aylıkken ameliyat edildiğini ancak kalbindeki tümörün alınamadığını kaydetti. Bu hastalığın ilerleyen tümörden dolayı tedavisi olmadığını ifade eden Karaaslan, ''Bebeğin yaşaması için kalp nakli şart. Yoksa bu şekilde yaşamını sürdürmesi çok zor. Her an ölüm riski var'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler