Paris'te Sarkisyan protestosu

Fransa'nın başkenti Paris'teki Azeri sivil toplum örgütleri ve Türkler, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı protesto etti.

Yayınlanma: 12.11.2012 - 15:42
Abone Ol google-news

Resmi temaslar için Paris'te bulunan Sarkisyan, Fransa ve civar ülkelerde yaşayan Azerilerin protestosuyla karşılaştı.

Ermenistan Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik Azeri ve Türk grubu, Türk ve Azeri bayraklarıyla Sarkisyan aleyhtarı dövizler taşıdı.

Grup, ''Katil Sarkisyan'', ''Karabağ'a özgürlük'', ''Ermenistan Karabağ'dan çekilsin'' ve ''Karabağ Azeridir Azeri kalacak'' sloganları attı.

Grup adına yapılan konuşmada, Türkiye'nin Karabağ sorununda Azerbaycan'a desteğine teşekkür edilerek, "Ermenistan Karabağ'ı elbet bir gün terk edecektir'' denildi.
Konuşmada ayrıca, Hocalı'da Ermeniler tarafından katledilenler anılarak, "Sarkisyan'ın katliamdan dolayı hesap vereceği" vurgulandı.

Paris'te yaşayan Azeri ve Türklerin, çocuklarıyla beraber katıldığı protestoya, Hollanda, Belçika ve Almanya'dan gelen Azeri ve Türk vatandaşlar da destek verdi.
Öte yandan, Fransız polisinin Ermenistan Büyükelçiliği'nin olduğu sokakta ve civarında aldığı güvenlik tedbirleri dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler