CHP'li Sav'ın 'dinlenilme' iddiası

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ'ın görüşmesini haberleştiren Anadolu'da Vakit Gazetesi muhabiri Değirmenci ile Ankara temsilcisi Serdar Arseven hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 14:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ'ın görüşmesini haberleştiren Anadolu'da Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci ile gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven hakkında, ''Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydettikleri ve basın yoluyla ifşa ettikleri'' iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Anadolu'da Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ve avukatı Hacı Ali Özhan ile Sav'ın avukatı Mirat İlsu Çatak katıldı.

Serdar Arseven, muhabir Aslan Değirmenci'nin, yanına gelerek, Önder Sav'ı telefonla aradığını, telefonun açık kaldığını, Sav'ın vali Ali Serindağ olduğunu sandığı kişiyle konuşma yaptığını, konuşma metnini kaleme aldığını beyan ederek, konuşma notlarını kendisine verdiğini söyledi.

Teyit amacıyla Vali Ali Serindağ ile görüştüğünü ve Serindağ'ın, söz konusu konuşmanın Sav ile arasında yaptığı konuşma olduğunu ifade ettiğini aktaran Arseven, ''Ben de bu teyit karşısında Ali Serindağ ile ilgili konuşmamı haber metnine dönüştürdüm. Aslan Değirmenci de telefonda dinlediği konuşmayı haber metnine dönüştürdü. Değirmenci'nin, gazeteye girecek metni bana vermesi teslim etmesi söz konusu değildir. Muhabirler kendileri haber metinlerini gazeteye gönderirler'' dedi.

Gazetedeki yazısında, konuşmayla ilgili bant kaydının kendisine getirildiğine dair bir beyanının bulunmadığını ifade eden Arseven, suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraatına karar verilmesini talep etti.

Avukat Hacı Ali Özhan, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunarak, Meclis Soruşturma Komisyonunda Sav'in verdiği beyanın bir örneğinin istenmesini ve dava dosyası üzerinde hukukçu bir bilirkişi tarafından inceleme yapılmasını istedi.
Avukat Mirat İlsu Çatak ise soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebin reddine karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer, soruşturmanın genişletilmesi talebinin reddine, bilirkişi incelemesi yönündeki talep konusunda ise şikayetçi Önder Sav'ın beyanının alınmasından sonra karar verilmesini istedi.

Yargıç Mehmet Nuri Öztürk, avukat Özhan'ın, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Bilirkişi incelemesi yapılması hususundaki talep konusunda ise Önder Sav'ın beyanının alınmasının ardından karar verileceğini kaydeden Öztürk, şikayetçi Önder Sav'ın ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

İddianame


İddianamede, Önder Sav'ın, 23 Mayıs 2008'de, CHP Genel Merkezi'ndeki odasında, Merkez Valisi Serindağ ile görüştüğü sırada, muhabir Aslan Değirmenci tarafından arandığı, çağrıyı kabul eden Sav'ın telefon açıkken Aslan'a beklemesini söylediği aktarılıyor.

Değirmenci'nin, bu sırada Sav ile Serindağ arasındaki konuşmaları dinlediği, daha sonra da not ederek temsilci Serdar Arseven'e verdiği belirtilen iddianamede, konuşmaların, 26 Mayıs 2008'de gazetede ''Sanki CHP Valisi'' başlığıyla yayımlandığı ifade ediliyor.

Bilirkişi incelemesine göre, ''Sav'ın, telefonunun açılmadan bir başka yöntemle dinlenildiği yönündeki iddiasının yerinde olmadığının anlaşıldığına'' yer verilen iddianamede, Değirmenci'nin, ''Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmayı kaydettiği'' ve ''Basın yoluyla ifşa ettiği'' gerekçesiyle 8 aydan 2 yıl 6 aya; Arseven'in ise ''Konuşmaları basın yoluyla ifşa ettiği'' iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler