Yazı ve çizgilerle Türkiye...

“16. Adalet ve Demokrasi Haftası” etkinlikleri kapsamında, gazetemiz yazarı Işık Kansu ile gazetemiz karikatüristlerinden Murat Sayın’ın “Düz Çizgi” adlı yazı ve karikatür sergisi, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) sergi salonunda başkentlilerle buluştu.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

Serginin önceki gün akşam yapılan açılışına, Uğur Mumcunun eşi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ressam Cemil Eren, Prof. Dr. Cevat Geray, emekli diplomat Daver Darende, Prof. Dr. Necdet Adabağ, Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncusu Şebnem Gürsoy ile çok sayıda davetli katıldı. Şevket Salcının insan yaşamını konu edinen ve ahşaptan yapılan değişik yapıtlarının da yer aldığı sergide, Kansunun gazetemizde yayımlanan yazılarıyla Sayının Kansunun yazıları doğrultusunda çizdiği karikatürler yer alıyor.

Gazetemiz yazarı Işık Kansu, sergide yer alan yazı ve karikatürlerin, günümüz Türkiyesinin fotoğrafını yansıttığını dile getirdi. Serginin yitirdiğimiz gazetemiz yazarları Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoya adandığını vurgulayan Kansu, Sanat, tarih boyu siyasetten soyutlanmamıştır. Çünkü sanat yaşanılanı yoğurur. Bu nedenle sanatı başka bir şeymiş gibi algılamak yanlıştır. Biz de bu sergide bunu anlatmaya çalıştık. Bu sergide salt duygular yok, yaşanılanlar vardedi. Gazetemiz karikatüristlerinden Murat Sayın, günümüz Türkiyesinde karikatür sanatının önemini yitirdiğine dikkat çekerek,Karikatür sanatı artık korkan bir eleştiri sanatı olmaya başladı. Karikatür önce korkuyor, sonra eleştiriyor. Bugün ne yazık ki Türkiyede gerçek anlamda var olan karikatür sanatçılarının sayısı da gitgide azalıyorgörüşünü dile getirdi. Sergi, 12 Şubat tarihine dek um:ag sergi salonunda görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler