'Beni hapse atarak dindar yapmaya çalışıyorlar'

Ünlü piyanist Fazıl Say katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Say, kendisine açılan davaya ilişkin, "AKP'den korkmuyorum. Hükümet, bana suç duyurusu yapanların arkasında... Beni hapse atarak dindar yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 13.11.2012 - 19:18
Abone Ol google-news

CNN Türk televizyonunda Enver Aysever'in 'Aykırı Sorular' programına konuk olan piyanist Fazıl Say, soruları yanıtladı.

Say'ın programdaki konuşmalarından satırbaşları şöyle:

- Mezopotamya Senfonisi'ni bestelemek benim için bir görevdi. Bu beste bir Ortadoğu ağıtıdır.

-  Niye Aleviler üvey evlat muamelesi görüyor? Neden ateistler, deistler gerçekten insan muamelesi görmüyor?

Sadece muhalif olması yüzünden...

- Soner Yalçın benimle konserlerime geldi, gerçek bir aydındır. Hiçbir suçu, gerçek bir suçu olduğuna inanmıyorum. İki yıldır tutuklu yargılanıyor, bu bir haksızlıktır. Bunu dünyaya bağırmak lazım. Burada bir haksızlık var. Soner Yalçın ‘şu şu suçu işlemiş’ deseler, bunu kabul edersin, öyle bir şey de yok. Sadece muhalif olması yüzünden... Türkiye'nin yüzde 50'si AKP'ye oy vermedi.

Korkmuyorum...

- AKP'den korkmuyorum. Korkmak olarak açıklamayım da büyük bir problem olarak görüyorum bu baskıyı... Bir insanın Allah'a inanmamasını bile hükümet mi tayin edecek ya? Bütün dünya gülüyor Türkiye'ye... Hükümet, bana suç duyurusu yapanların arkasında... Beni hapse atarak dindar yapmaya çalışıyorlar...

'Banane bu ülkeden' deyip gitmek istiyorsun...

- Bütün dünya benim suçsuz olduğumu biliyor. Ben dünya sanatçısıyım, inanmıyorlarsa inanmasınlar... Her gün konserlerim, projelerim var. ‘Banane bu ülkeden’ deyip gitmek istiyorsun, bu bir insani tepkidir. Sabahları Twitter'ı açınca 400 tane hakaret görmek moralimi bozuyor.

- Arabesk denen iğrenç şeyi sevmek bence vatan hainliğidir, bunu bir müzisyen olarak söylüyorum.

- Benim mesajlarım politik değil sosyalidir. İnsanlar Atatürk'ü değil kendi hayat biçimlerini savunmalı.

Onlar, Türkiye'nin iktidarı olabilirler...

- Ben hiç konuşmadım, bütün röportajları reddettim. Bence, onlar Türkiye'nin belli bir kısmı hatta iktidarı da olabilir. Ben de 350 milyonluk kültürler arası büyükelçisiyim. Benim anlamadığım tipler, Egemen Bağış gibi, hala aleyhte bir şey atmak isteyenler, beni etiketlemek isteyen bir anlayış var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler