Seçmen listeleri askıdan indirildi

29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 Ocak'ta askıya çıkan seçmen listeleri bugün saat 17.00 itibariyle askıdan indirildi. Kesinleşen listeler üzerinde hiçbir değişiklik yapılmayacak.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 17:54
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'nın genelgesine göre, muhtarlık bölgesi askı listelerinde 5 Ocak ile 30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen tüm değişiklikler ve askı süresi içerisinde yapılan itiraz üzerine ilçe seçim kurulu başkanının kararı ile listeden çıkarılmalarına ve kayıtlarının dondurulmasına karar verilen seçmenlere ait bilgi değişikliği listeleri o ilçede teşkilatı bulunan ve seçime katılan siyasi parti ilçe başkanlıklarına verilecek.

Siyasi partiler, kendilerine verilen listelere karşı 5 Şubat 2009 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar itirazda bulunabilecek. Yapılan itirazlar ilçe seçim kurulu başkanı tarafından değerlendirilerek kesin olarak karara bağlanacak ve talepleri halinde sonuç siyasi partiye bildirilecek ya da tebliğ edilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinde isimleri olanlardan, silah altında bulunan er ve erbaşlara, kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre süreli yasaklı olan seçmenlere, taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlülere karşı yapılan itirazlar, ilçe seçim kurulu başkanının gerekli inceleme ve değerlendirmesi sonucunda 7 Şubat 2009 Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar kesin olarak karara bağlanacak.

Kesinleşen listelerin her sayfası ayrı ayrı mühürlenecek ve ilçe seçim kurulu başkanı tarafından imzalanacak. Kesinleşen listeler üzerinde hiçbir değişiklik yapılmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler