Berlusconi, Brezilya'ya baskı yapıyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Brezilya'nın cinayetten hüküm giymiş olan Cesare Battisti'yi iade etmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını açıkladı. Berlusconi, Brezilya'daki temyiz mahkemesine başvurduklarını ve olumlu sonuç elde edeceklerine inandıklarını kaydetti.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Brezilya'nın cinayetten hüküm giymiş eski bir solcu militan olan Cesare Battisti'yi iade etmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını, ancak Brezilya ile son derece iyi olan ilişkilerinin bozulmasını da istemediğini açıkladı.

Olayı, en uygun çözüm yeri olan mahkemede çözeceklerini söyleyen Berlusconi, Brezilya'daki temyiz mahkemesine başvurduklarını ve olumlu sonuç elde edeceklerine inandıklarını da kaydetti.

Battisti, İtalya'nın kendisine yönelttiği suçlamaları reddederken, Brezilya magazin dergisi IstoE'nin internet sayfasında yayımlanan röportajında, "medya kralı Berlusconi'nin İtalyan medyasında yönlendirici etkisi olduğu" eleştirisinde bulundu ve bir belgeselde, cezaevinde yattığı dönemde kendisinin ve diğer mahkumların sıklıkla işkence gördüğünü söylediği için İtalyan politikacıların kendisinden intikam aldığını öne sürdü.

1970'li yıllarda aşırı solcu "Silahlı Komünizm Proleterleri (PAC)" örgütü üyesi olan Battisti, dört cinayet işlediği gerekçesiyle 1993'te İtalyan adaleti tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 1981 yılında cezaevinden kaçarak Fransa'ya sığınan Battisti, Paris'te kaçak bulunduğu sırada İtalya'ya iadesi söz konusu olunca Brezilya'ya kaçmış ve orada yakalanmıştı.

Brezilya, 54 yaşındaki Battisti'ye 13 Ocak'ta siyasi sığınma hakkı tanımış, İtalya da "terörist" olarak nitelendirdiği Battisti ile ilgili bu kararı protesto etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler