'Erdoğan'ı dört gözle bekliyorum'

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek yılki Davos Zirvesi'ne katılmasını ''dört gözle beklediğini'' ifade ederek, ''Bu sefer aynı rahatsızlıkların olmaması için özel bir ilgi göstereceğiz'' diye konuştu. Schwab, Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının en etkin katılımcılarından biri olduğunun da altını çizdi.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 20:20
Abone Ol google-news

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Gazze ve Orta Doğu barışı için çok önemli bir barış yapıcı'' olduğunu söyledi.
Schwab, Doğuş Grubu'nun Davos'taki kokteylinde yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ne katılma davetini kabul etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Dün yaşanan olayın Türkiye ile İsrail ilişkilerine olumsuz bir etki yapmadığını ve yapmayacağını söyleyen Schwab, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemli olduğunu belirtti. Dünkü oturumda yaşananları ''rahatsızlık verici'' diye nitelendiren Schwab, gelecek yılki zirvede böyle bir oturum yönetimi sorununun oluşmaması için özel gayret göstereceklerini kaydetti.

Gazze'deki olayların kaygı verici olduğunu söyleyen Schwab, burada olaylara uluslararası kamuoyunun da dikkatle izlemesi gerektiğini ifade etti. 1972 yılından bu yana eşiyle birlikte düzenli olarak Türkiye'yi ziyaret ettiklerini belirten Schwab, önümüzdeki günlerde de yine iki haftalık bir ziyaret için Türkiye'ye geleceklerini söyledi. Schwab, Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının en etkin katılımcılarından biri olduğunun da altını çizdi.
Bu arada kokteyle, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler